Областният лидер на НДСВ Данчо Данев – кандидат за кмет на Стара Загора

STZAGORA.NET

Данчо Данев

Областният лидер на “Национално движение за стабилност и възход” (НДСВ) в Стара Загора Данчо Данев е кандидатът за кмет, издигнат от партията. Това стана ясно на състоялия се в събота и неделя в Казанлък национален семинар на бившите царисти, като неговата кандидатура бе обявена лично от председателя на НДСВ Христина Христова.

На семинара бяха дискутирани възможностите за участие на НДСВ в предстоящите избори за местни органи на властта, като в крайна сметка бе уточнено, че партията може да участва във всякакви коалиции, с изключение на такава, в която присъства партия “Атака”. Тя по мнението на участниците в семинара е антиреформистка и антиевропейска.

Освен кандидатурата на Данчо Данев, на семинара бе решено в Казанлък НДСВ да подкрепи сегашния кмет Стефан Дамянов за трети мандат. Чисто партийни кандидатури ще бъдат издигнати в общините Мъглиж и Братя Даскалови. В община Мъглиж НДСВ ще издигне свои кандидатури и в четири населени места.

В Чирпан вече действа коалиция между НДСВ, партия “Обединени земеделци” и Съюза на свободните демократи. Самостоятелни партийни кандидатури партията ще има в две села в общината.

Все още няма изчистено решение за явяване на изборите на организацията в Раднево. Колкото до Гълъбово, там още сe водят коалиционни преговори с ЛИДЕР, а в четири села в общината НДСВ ще издигне свои кандидати.

“Делегирали сме големи права на местните организации за явяване на тези избори”, заяви на семинара Христина Христова. А според организационния секретар на НДСВ Олимпи Кътев целта е равностойно представяне във всички общини, като навсякъде НДСВ трябва да има поне по двама общински съветници. Другата цел на Движението била да има свои кметове в поне 4 областни града и в още 17 други големи и средни общини. Това според Кътев било напълно възможно, тъй като по неговите думи партията “вече се била оттласнала от дъното”. Кътев очаква и над 30 хиляди подписа за регистрацията на НДСВ за местните избори. До момента само от структурите в Южна България са събрани 11 348 хиляди подписа.

На семинара бе заявена и подкрепата на бившите царисти за кандидата за президент на страната Меглена Кунева. От ръководството на НДСВ казаха още, че подкрепят нейните усилия да търси подкрепа от гражданските структури и неправителствените организации.

Колкото до евентуалното участие на партията с кандидат за вицепрезидентския пост, Христина Христова уточни, че неговото име ще бъде обявено на 12 юли от самата Кунева, но уточни, че много партии се натискали за това място и в публичното пространство се хвърляли много имена. Христова обаче подчерта, че предизборните щабове на НДСВ и на Меглена Кунева си сътрудничели отлично.

Деляна БОБЕВА
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн