Повече от 4 хиляди души се включиха в подписката на КНСБ

STZAGORA.NET

Иванка Данаилова

Повече от 4 хиляди подписа са събрани до момента в област Стара Загора в рамките на националната кампания “Правата на всеки са права на всички”, съобщи Иванка Данаилова, председател на Регионалния съвет на КНСБ.

Подписите засега се събират в структурите на синдиката по предприятията, но се обмисля и откриването на пунктове на открито, за да може по-широк кръг хора да се включат в кампанията, добави тя.

“Подкрепете ни днес, за да можем да ви помогнем утре!” е призивът, който отправя централата. Исканията в подписката са в защита на четири основни права – на свободно синдикално сдружаване, на колективно трудово договаряне, на стачка и на достойно заплащане на труда.

КНСБ настоява още за законодателни промени в посока недопускане на дискриминация в труда и социалната сфера, правото на образование, социалното осигуряване, здравеопазването и социалните права на възрастните, децата и хората с увреждания. Друго искане е да се възстанови премахнатият през 2007 година член от ГПК, който даваше възможност уволнен работник да си извади изпълнителен лист и да си получи парите от работодателя.

Краен срок за подписката няма, предвиждаме в началото на септември да направим по-широка кампания, каза още Иванка Данаилова.
Таня ИВАНОВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн