Разширяват гробището на Стара Загора

STZAGORA.NET
Възложено е изпълнение на два нови парцела на Гробищен парк “Хрищени”, Стара Загора, съобщи за медията ни инж. Митьо Славов, директор на Дирекция “Строителство и инвестиции”. Това се налага, за да се осигурят погребенията поне за една година напред.

Местата са на запад от сегашния терен, където са общински имоти. Проектът е за 200 хиляди лева.
Освен разширяване на гробището, дирекцията настоява да се построи и стена за урнополагане. От 2010 г. отлежава готов проект на арх. Динев. Съоръжението е предвидено за централната алея по посока на Обредния дом. Предложени са два варианта за стената с дължина 15 метра – монолитен и сглобяем, за около 300 ниши.

Стената за урнополагане струва около 50 хиляди лева, но липсата на средства е пречка съоръжението да се изгради.

“Директорът на Дирекция “Гражданско състояние” Маргарита Нейчева е проучила въпроса и няма никакъв проблем кремирането да става в Софийския крематориум и по желание урните да се вграждат в стената” – каза инж. Славов.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
-

споделяне на връзка

3 коментари on “Разширяват гробището на Стара Загора”

  • Дес wrote on 30 юни, 2011, 12:40

    а кой плаща, за да се стигне до Софийския крематориум?!
    колко хора от семейството могат да придружат починалия и да се приберат?!
    не можем да погребем починалите си в собствения ни град. трябва до чужд да се стига… само мен ли ме е срам?!

  • ГРОБАРЯ wrote on 1 април, 2013, 15:01

    ПРИЕЛИ СА РАЗШИРЕНИЕТО НА ГРОБИЩАТА  ТИХОМЪЛКОМ НА ЗАПАД ОТ СЕГАШНИЯ ТЕРЕН  БЕЗ ДА УВЕДОМЯТ ЖИВУЩИТЕ В РЕГИОНА ЗА ДА МОЖЕ ДА ИЗТЪРВАТ ВСИЧКИ ЗАКОНОВИ  СРОКОВЕ ЗА ОБЖАЛВАНЕ А ТЕ ДА СИ РАЗДЕЛЯТ ПАРИЧКИТЕ ОТ ОБЩЕСТВЕННАТА ПОРЪЧКА СЪС ФИРМАТА КОЯТО ЩЕ ГИ СТРОЙ 

  • admin wrote on 2 април, 2013, 13:18

    Бюрото, което цитирате, е в София, а информацията е от Бюрото по труда в Стара Загора. Обърнете внимение, че сайтът е старозагорски. Конкретно на въпроса ви могат да отговорят само в съответното Бюро по труда.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн