БСДП и ПД “Социалдемократи” в Стара Загора се обединиха, чакат това да станe в цяла България

STZAGORA.NET
Обединението между старозагорските организации на Българската социалдемократическа партия и Политическо движение “Социалдемократи” е факт. Тукашните шефове на двете социалдемократически формации инж. Недялко Ангелов и адвокат Елена Нонева, които са членове и на националните ръководства, изпълниха обещаното още през миналата година, че заветите на д-р Атанас Москов и на д-р Петър Дертлиев за единение на “чучулигите” ще тръгнат “отдолу нагоре”.

Недялко Ангелов

В тази връзка зам.-председателят на БСДП инж. Недялко Ангелов заяви: “Безкрайно радостен съм от случилото се! Неведнъж съм изтъквал, че в Старозагорския регион има добро поле за сътрудничество между БСДП и ПД “Социалдемократи”. Многократно сме осъществявали контакти с г-жа Елена Нонева и колкото да не им се щеше на някои политици, мостът между социалдемократическите формации в Стара Загора е хвърлен от началото на седмицата…

Този факт беше предизвестен от няколко причини: на първо място – сходните, за да не кажа еднакви, политически цели, към които се стремят партиите ни, сетне – безспорно идентичната ценностна система – “свобода, справедливост и солидарност”, на нашите формации и не на последно място – добрата коалиционна култура, която демонстрираме от дълго време. За единодействие говориха Йордан Нихризов и Николай Камов още на Националната конференция на БСДП преди три години, ние пък сме щастливи, че то тръгна от Стара Загора! В този акт има и известна символика. Преди точно 20 години оттук стартира форматът ОДС, който доведе първата победа на демократичните сили – на парламентарно, а и на местно равнище. И аз имах честта да го подпиша от името на БСДП…

Сега на вече обединените социалдемократи ни предстои да се качим заедно на Бузлуджа и да дадем сигнал на цяла България. А сетне ще именуваме заедно и площад с името на д-р Петър Дертлиев. С този красив жест ще докажем, че думите на един от възстановителите на БСДП и създател на СДС: “Социалдемокрацията в България е единственият разумен избор!”, не са забравени и ще бъдат винаги актуални”, коментира инж.Ангелов.

Елена Нонева

От своя страна адв. Елена Нонева заяви: “В страната ни определено са назрели условията за обединяване на различните социалдемократически формации под едно знаме. Ние сме горди, че това обединение тръгна от Стара Загора, но ще бъдем още по-горди, ако тази инициатива бъде подета от всички социалдемократи в страната. Крайно време е да забравим нюансите на цветовите ни различия и да обединим силите си за реализиране на общите принципи на социалдемокрацията. И тук му е мястото да напомня, че вече отдавна е време отделните социалдемократически лидери да се вслушат в гласовете “от долу” и да престанат с налагането на личните си амбиции. В този смисъл ми се иска на Бузлуджа да видим не хора от една, втора или трета политическа формация, изповядваща принципите на социалдемокрацията. Там трябва да бъдат хора от една бъдеща обединена социалдемократическа партия”.

Виктор БОЙЧЕВ
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн