Произнасят присъдата на бизнесмена Иса Бесоолу

STZAGORA.NET

Иса Бесоолу

Във вторник Окръжен съд – Стара Загора, ще се произнесе по дело No 689/2011, обвиняеми по което са общинската служителка от Община Павел баня Милена Кавръкова и бизнесменът Иса Бесоолу.

Милена Кавръкова е обвинена в престъпление по служба за това, че като ръководител на звено в Община Павел баня е присвоила 28 хил.лв. Парите са били гаранция за изпълнението на обекти по обществените поръчки, които е трябвало да бъдат върнати на фирмите. Тя ги е дала за съхранение на общинския съветник Иса Бесоолу, който ги е върнал ден по-късно с протокол.

Обвинението срещу Бесоолу е за предлагане на подкуп на оценител на имоти в Павел баня.
На днешното съдебно заседание бяха преразпитани свидетели по делото и изслушани записи на СРС. Направени бяха и четири очни ставки – и четирите с участието на Бесоолу.

Прокурорът заяви пред съда, че поддържа обвинението си по чл.305, ал.1, във връзка с чл.304, ал.1 срещу Кавръкова, предвид събраните доказателства за извършеното и доказано престъпление. Но заради чистото й съдебно минало и добрата характеристика пледира за присъда около средната, полагаща се по чл. 304 (между 3 и 4 години лишаване от свобода).

Пак заради добри характеристични данни и чисто съдебно минало държавният обвинител поиска присъда около средната, предвидена в закона, и за Иса Бесоолу.

Виолета БОНЧЕВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн