Маркировка на кръстовище изчезна за три дни

STZAGORA.NET
По две-три бели линии са останали от пътната маркировка на едно от натоварените кръстовища в Стара Загора – на пресечката на бул.”Христо Ботев” и ул. “Хаджи Димитър Асенов” до VI основно училище. Работещ в съседство търговец на зеленчуци съобщи, че маркировката е била направена в края на миналата седмица (четвъртък и петък). Три дни по-късно от нея има остатъчни следи.

На съседното кръстовище (на ул.Гурко” и “Хаджи Димитър Асенов”) пък зебрите почти не личат, а бяха правени миналата година. За разлика от една друга зебра – до блока на БКП, положена преди 5-6 години от пловдивска фирма, за която ни припомниха преминаващи шофьори.

Проблемът с качеството на зебрите е поставян от медията ни повече от една година. Тогава от Общината ни обясниха, че поради липса на средства фирмата изпълнител влага по-евтина боя вместо по-скъпо струващата й посестрима (т.нар. светлоотразителна боя). Разбира се, всичко е въпрос на аритметика, но в случая се пита дали на данъкоплатците им излиза по-евтино маркировката да се обновява всяка година, вместо веднъж на 5-6 години? Все пак става въпрос за пътен знак, ползван и от деца, които нямат спомен къде миналата годна е била зебрата.

Йовка НИКОЛОВА
-
Бележка на STZAGORA.NET: Предлагаме който е положил нетрайната пътна маркировка, да се върне и да си свърши работата, този път както трябва. Надяваме се, че в договора, подписан между Общината и изпълнителя, има клауза за гаранционен срок, демек трайност на зебрите. Ако пък няма такава клауза, надушваме началото на хубав предизборен обществен скандал на тема източване на общинския бюджет. В това, че  дърветата по главната падат по главите на минувачите, както се случи днес (и само по една невероятна случайност не бяха дадени жертви), има донякъде пръст и тоя, дето клати гората. Но в случая с пешеходните пътеки става дума за чисто човешка направия.

-

бутони за социални мрежи

1 коментар on “Маркировка на кръстовище изчезна за три дни”

  • Дес wrote on 27 юни, 2011, 23:29

    вярно хората са казали „всяко чудо за три дни“, ама чак пък в толкова пряк смисъл да се взима, не е работа. …не е работа и ръцете си да оставиш в пешеходна пътека до училище. …с две думи, споделям бележката на stzagora.net


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн