Представиха младата смяна от кадри на БСП – Стара Загора

STZAGORA.NET

Илка Петкова, Диляна Начкова, Бояна Буюклиева

*

“За пръв път от 16 години насам БСП излиза с партийна кандидатура на местните избори в Стара Загора. Знам, че вотът е мажоритарен и смятам да се преборя за него”, заяви на специална пресконференция днес червеният кандидат-кмет.

Два акцента в бъдещата си работа, ако спечели гласовете на старозагорци, поставя пред себе си кандидатът на социалистите – активно привличане на допълнителни финансови средства за община Стара Загора и разработване на проекти по оперативни програми на ЕС. Доц. Биволарски наблегна и на развитието на публично-частното партньорство, което бе заложено и в предизборната програма на досегашния кмет проф. Светлин Танчев.

Според Биволарски след общинския партиен вот БСП е доказала за пореден път, че има достойни кадри както за кметове на общини и населени места, така и за общински съветници. В подкрепа на думите си той цитира факти, според които половината от първите 20 кандидати за местни старейшини са млади хора до 35 години.

От ляво на дясно: Борис Боричев, Момчил Тасков, Дилян Маджаров, Милен Шмилев, Румен Димитров.

*

На брифинга младата смяна на БСП бе представена персонално от ръководството на общинската структура. Медиите се запознаха с Илка Петкова – адвокат, Диляна Начкова – финансист, Бояна Буюклиева – асистент в Тракийския университет, Румен Димитров – финансов директор в частна фирма, Милен Шмилев – също финансов директор на частна фирма, Дилян Маджаров – политолог, Момчил Тасков – търговски директор в частна фирма, Борис Боричев – председател на младежкото обединение в БСП-Стара Загора и Теодора Колева – секретар на ОбС на БСП. “Това е огромен успех за общинската партийна организация. Видно е, че в нея тече интензивен процес на обновление”, коментира Илия Златев. “Партията дава път на младите”, обобщи Бойчо Биволарски.

От ляво на дясно: Илия Златев, Теодора Колева, доц.Бойчо Биволарски.

*

По отношение на подновяването на кадрите лидерът на старозагорските социалисти приведе и статистика, от която стана ясно, че само три имена на настоящи съветници от БСП фигурират в първите 19 позиции. Това са Бойчо Биволарски, Георги Гьоков и председателят на младежката организация на БСП Борис Боричев, а общо в листата новите имена са 85 на сто при очаквани 60%. В нея няма хора на пенсионна възраст. На първо място в нея със 155 гласа е Илия Златев, следван от Гьоков и Биволарски. Деветото е запазено за партньора от Българския антифашистки съюз Сашко Лозанов, а 12-о и 15-о място са предназначени за коалиционните партньори. Сред 19-те кандидат-съветници петима са икономисти, 4 – юристи, 2 – социални работници, 1 – специалист по териториално-селищно устройство, 2 – преподаватели, 2 – лекари, 3 – управители на фирми и 1 – политолог.

“Имаме готови хора, които веднага могат да поемат комисиите в Общинския съвет”, обобщи Илия Златев. Според него бъдещите общински съветници от БСП ще си поставят за цел да преодолеят острата политическа конфронтация в Общинския съвет и да премахнат практиката на политическото говорене. Прогнозите на Златев са, че в бъдещия ОбС соцгрупата ще наброява 15 души.

Сред акцентите на брифинга на БСП бе изявлението на доц.Биволарски, че от негова страна няма да има удари под пояса за нито един от конкурентите му за кметския пост.

Към своя край са и останалите конференции на общинските организации на БСП в областта. Избраните на тях кандидати за кметове са: Казанлък – Васил Самарски, Раднево – Иван Кънев, Николаево – Косьо Косев, Мъглиж – Стойчо Цанев, Павел баня – Атанас Пъдев, и Братя Даскалови – Ваня Стоева. Общинската конференция на БСП в Гурково е насрочена за 30 юни, в Опан – за 4 юли. В Чирпан още се мисли за датата.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-vvv

социални мрежи

1 коментар on “Представиха младата смяна от кадри на БСП – Стара Загора”

  • Анонимен wrote on 14 август, 2014, 12:59

    Около адвокат Илка Петкова се събират всички боклуци от “града на липите”,вкл. и циганите ,които тя защитава.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн