Свещеници от католическата църква участваха във футболен турнир

STZAGORA.NET

Отборът на областния управител спечели купата

Отборът на областния управител Йордан Николов спечели купата, като победи в първия по рода си турнир по футбол, в който участваха свещеници от католическата църква в цялата страна. Като бивш състезател по футбол, на Николов бе поверен поста централен нападател.

В сборните формации участваха чехи, поляци, италианци и индиец от различни католически ордени и населени места в страната, където живеят големи католически общности. На турнира присъства и почетният консул на Италия в Стара Загора Марко Буццетти. Голмайстор стана полският свещеник Пшимек от Бургас.

Турнирът се проведе на спортната площадка на католическата църква “Св. Йосиф” в Казанлък, която беше открита наскоро от фондацията “Дон Боско България”.
В 17.00 часа днес на площада в кв. “Лозенец” в Стара Загора фондация “Дон Боско България” организира тържество по случай завършването на учебната година, което включваше шоу с фокуси, песни, жонглиране и танци. (СН)
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн