Старозагорски пeнсионери пишат до Бойко Борисов

STZAGORA.NET

Иван Чапразов

Призив-обръщение до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на финансите Симеон Дянков и министъра на МТСП Тотю Младенов е изпратило ръководството на Гражданско сдружение “Българска асоциация на пенсионерите” – Стара Загора (СГ “БАП”) със секретар Иван Чапразов. В него те правят конкретно предложение как и на кои представители от третата възраст да бъдат повишени пенсиите.

“Ние, пенсионерите, много добре разбираме, че световната икономическа криза и тази в България не е още преодоляна и социални компенсации трудно ще бъдат осъществени. Затова предлагаме следното:

На този етап да се увеличат ниските пенсии както следва:
1. Пенсиите до 150 лв. да се увеличат с 35 лв.
2. Пенсиите от 150 до 200 лв. да се повишат с 30 лв.
3. Пенсиите от 200 до 250 лв. да се увеличат с 25 лв.
4. Пенсиите от 250 до 300 лв. да се увеличат с 20 лв.
5. Пенсиите от 300 до 350 лв. да се увеличат с 10 лв.
6. Пенсиите над 400 лв. и максималната от 700 лв. да почакат по-добри финансови възможности на държавата до 2013 г.”, се казва в призива-обръщение до тримата министри.

От ГС “БАП” предлагат също в близките две години пенсиите да станат в съотношение едно към три.
“Имаме стотици хиляди пенсионери, които са пенсионирани до 2005 г., а същите са бивши учители, служители, лекари, медицински сестри и фелдшери и сега получават 50% от пенсията на същите професии, които са пенсионирани след 2005 г. Те не са виновни за това и трябва да получават поне 80% от пенсиите на по-младите си колеги”, настояват още от ГС “БАП”.

Подготви за печат:
Йовка ВЕЛИКОВА
-

бутони към социални мрежи

1 коментар on “Старозагорски пeнсионери пишат до Бойко Борисов”

  • НН wrote on 20 юни, 2011, 16:38

    САМО ДА КАЖАТ ОТ КЪДЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ ТИЯ ПАРИ…ЩЕ Е ИНТЕРЕСНО


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн