Осмокласник уби приятеля си в Гълъбово

STZAGORA.NET
На 12.06.2011 г. в 17.00 ч в РУ “Полиция” – Гълъбово е получено съобщение за открит труп в междублоково пространство в гълъбовския кв.”Строител”. При извършения оглед е установено, че се касае за убийство на 28-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е задържан 15-годишен младеж.

Проучването на медията ни установи, че задържаният е Ж.М. (б.р. – по обясними причини изписваме името му с инициали), ученик в осми клас на II ОУ “Христо Ботев”, град Гълъбово.

На същата дата между него и жертвата е възникнал конфликт, при който непълнолетният е нанесъл на 28-годишния Венко прободна рана с нож в областта на тила. Трупът на младия мъж е открит от случайни минувачи в междублоково пространство в квартала.

Според местните хора повод за убийството била разправия между двамата за изчезнал интернет-кабел. Жертвата направил опит да избяга, но момчето го настигнало на пейката пред блока, в който живеят, и забило нож в областта на тила.

Ж.М. и Венко се познавали отдавна. Сближила ги сходната им съдба на изоставени от майките си момчета. През последните месеци живеели заедно в дома на убития.

Живко бил конфликтен ученик и често демонстрирал агресия, каза Нели Кючукова, директор на Основно училище “Васил Левски”, от което момчето е изключено заради побой над съученик. Майка му го е изоставила като малък. Отглеждал го баща му. Често на училище е ходил с явни следи от побой.

Според ученици в деня на инцидента Ж.М. пил бира и пушил трева.

Сутринта, според изискванията, директорката на II ОУ “Христо Ботев” Димитричка Жекова е докладвала за инцидента на началника на Регионалния инспекторат по образованието Татяна Димитрова. Тя от своя страна е уведомила министъра на образованието.

Ученикът е задържан за срок до 24 часа. За случая е уведомен Отделът за закрила на детето – гр. Гълъбово. Образувано е досъдебно производство. (СН)
-vvv

бутон за социални мрежи

1 коментар on “Осмокласник уби приятеля си в Гълъбово”

  • Анонимен wrote on 20 август, 2012, 19:24

    ужасна история жалко и за двамата


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн