Областният управител Йордан Николов: Някои целят елиминирането ми от евентуалната кметска надпревара

STZAGORA.NET

Йордан Николов

Представителите на Съюза за стопанска инициатива Алексей Петров и Теодор Дечев, както и лидерът на РЗС Яне Янев в рамките на един месец забъркаха името на областния управител в контрабанда и корупционна схема за източване на общинския бюджет.

“Приемам тези лъжливи твърдения като отмъщение. Сигурен съм, че ще има и други такива опити. Може би целят елиминирането ми от евентуална кметска надпревара. Искам да ги успокоя, че засега няма индикации да се кандидатирам за кмет. Мисля, че в ГЕРБ има много по-достойни от мен за този пост.” Така областният управител Йордан Николов отговори на питането на “Старозагорски новини” във връзка с отправените по негов адрес клевети от Петров, Дечев и Янев, които така и не цитираха нито един конкретен факт на брифингите си в Стара Загора.

Пред медиите Николов съобщи версията си за източниците на оплюването. Според него “данните”, изнесени от Алексей Петров и Дечев, са от хора, присъствали на първата им среща в Стара Загора (б.р. – в хотел “Сити”), разследвани заради криминалното си минало, тоест за продадени от тях фирми, задлъжнели към държавата с милиони на лица, които не могат да обслужат тези задължения.

Що се отнася за обещаната “горещата сензация”, снесена в Стара Загора от лидера на РЗС Яне Янев, за петолъчката от длъжностни лица, “ощетили общинския бюджет”, областният управител парира мераците на устатия политик с факти, оповестени от него в общественото пространство. “В една телевизия казах, че “Автобусни превози” са били оценени за 31 милион, а са продадени за 11 милиона лева. Стоя зад думите си! Това естествено предизвика негодувание от хората, които най-вероятно са се срещали с Яне Янев”, каза Николов и намекна за един кмет от областта, който в момента е обвиняем за длъжностни престъпления.

Областният управител е твърдо решен да отстоява честта на името си по съдебен ред. Просто изчаква давностния шестмесечен срок, за да допълни колекцията с подобен сорт вонящи клевети, целящи елиминирането му като евентуален кандидат за кмет от ПП ГЕРБ. Но за сметка на това – един от най-избираемите.

Йовка НИКОЛОВА
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн