Над 69 млн. приходи отчита Данъчното в Стара Загора

STZAGORA.NET
69.2 млн. лева са постъпленията от Офиса на НАП в Стара Загора в Централния бюджет от данъци и осигуровки през петте месеца на годината, съобщи пресаташето Мариета Добрева. В тази сума не са включени платените данъци и осигуровки от 216 фирми от региона, които са големи и средни данъкоплатци и осигурители.

За периода се отчита увеличение на декларираните и платени задължения от данъка върху доходите на физическите лица и корпоративния данък. С 3 милиона повече са постъпленията по осигурителните фондове, сравнени със същия период на 2010 г. Над 10.7 млн. лева са постъпили от корпоративни данъци, макар че все още има фирми длъжници, на които се изпращат покани за доброволно изпълнение на задълженията и се начисляват лихви.

От данъка върху доходите на физически лица в Централния бюджет са постъпили 19.4 млн. лева. Приходите са с 2 милиона повече спрямо същия период на миналата година.

От осигурителните фондове в хазната са влезли 41.2 млн. лева, приходите от Държавно обществено осигуряване са 24.3 млн. лева, а платените здравни вноски за периода са над 12.3 млн. лева. По сметката на фонда за Допълнително задължително пенсионно осигуряване са постъпили 4.6 млн. лв.

От Офиса на НАП очакват и през тази година да се запази тенденцията за плавно излизане на бизнеса от кризата. Основната цел е да се запази фискът от опитите за данъчни и осигурителни измами и да се изпълнят заложените в централния бюджет параметри. (СН)
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн