Община Стара Загора ще избира само 16 кмета

STZAGORA.NET
“Само 16 села от всичките 50 на Община Стара Загора ще избират кмет на предстоящите избори – съобщи за медията ни секретарят Николина Горова. – Т.е. само в тях избирателите са над необходимите 350 души. За останалите населени места кметските наместници ще бъдат назначени от кмета на общината.”

“Една от основните ни задачи сега е подготовката и провеждането на изборната кампания – каза на вчерашния Ден на кмета градоначалникът проф. Светлин Танчев. – Заедно с това трябва да изпълняваме коректно, както и досега, немалкото и нелеките си ангажименти – прибирането на реколтата, противопожарната защита, осигуряване на ред и спокойствие на нашите съграждани и пр.”

Секретарят на общината раздаде на всички присъстващи кметове и кметски наместници символични капсули. Препоръката е в тях те да поставят своите послания към тези, които ще поемат поста им, т.е. да предадат щафетата и да се осъществи естествена приемственост на ръководствата.

Проф. Танчев и г-жа Горова също ще направят своите послания до следващия кмет и секретар със свършеното през мандата, започнатото и добрите намерения, които по една или друга причина са останали неосъществени.

Вероятно до края на мандата ще се проведат още два кметски дни.

Доц. Иван Танев и Анани Карагьозов от Историческо дружество “Одринска епопея” връчиха на кмета на общината своето Открито писмо за създаване на движение за популяризиране на културно-историческото богатство на Старозагорска област. Те получиха пълна подкрепа и одобрение и от селските кметове.

Росица РАНЧЕВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн