Зацикли ремонтът на осветлението на стадион “Берое”

STZAGORA.NET
“Ръководството на Община Стара Загора спря обявената процедура за ремонт на осветлението на градския стадион “Берое” – съобщи на брифинг на 8 юни зам.-кметът по строителството проф. Димитър Динев. – Причина за това е, че нито една от 20-те фирми, закупили документация, и 5 от тях подали оферти, не отговаря на изискванията на спонсора и на общината.”

Две от фирмите са били софийски и по една от Пловдив, Варна и Стара Загора. Ако до 17 юни т.г. някоя от тях не обжалва решението на комисията, ще се започне нова процедура с по-занижени претенции.

Едно от изискванията към изпълнителя на ремонта е да изпълнявала осветителни дейности на стадион. Общината пък иска осветлението да дава възможност за излъчване и приемане на цветна телевизия и пр.

При посещението си в Стара Загора премиерът Бойко Борисов даде дума да осигури средства за осветлението на стадиона под Аязмото. Анонимният спонсор, който осигурява около един милион лева за извършване на ремонта, не е склонен на никакви компромиси.

Росица РАНЧЕВА
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн