Освободиха шефа на Бюрото по труда в Казанлък

STZAGORA.NET
Досегашната началничка на Бюрото по труда – Казанлък, Радостина Люцканова е била освободена от поста на 1 юни 2011 г., научи наш репортер. Информацията бе потвърдена от самата Люцканова, без коментар, и от досегашните и подчинени.

Запознати твърдят, че още в средата на май Люцканова е била повикана в Агенцията по заетостта и е било предложено прекратяване на договора по взаимно съгласие.

Два месеца по-рано е правена проверка на работата в Бюрото, но не били констатирани нарушения. Самата Люцканова, която отговаряше за още 4 общини – Павел баня, Гурково, Николаево и Мъглиж, е получила висока оценка при последната атестация.

На 7 юни освободената шефка си е направила регистрация в казанлъшкото Бюро по труда, но вече като безработна. След 19 години на този пост, при различни рокади в Агенцията по заетостта, шефове на фирми недоумяват защо Люцканова е била освободена. Още повече, че тя не е показвала никакви партийни пристрастия за тези години.

В Казанлък битуват мнения, че била отстранена по предложение на местната структура на партия ГЕРБ.

Потърсен за коментар, народният представител от ГЕРБ и член на общинското ръководство на партията в Казанлък Емил Караниколов заяви: “ГЕРБ няма отношение към работата на Люцканова, не сме искали нищо от нея, нито тя нещо от нас. Не сме я предлагали за уволнение. Това освобождаване не може да се свързва по никакъв начин с нас.”

Самият той научил за рокадата в Бюрото по труда в събота от общинска съветничка от Съюза на патриотичните сили “Защита”, близка родственица на Люцканова.

Радостина Люцканова е икономист по образование, завършила е Варненския икономически институт. Временно овакантеният пост е поет от заместничката на Люцканова Елена Чорбаджийска до обявяването на конкурс, но досега няма насрочена дата.

Деляна БОБЕВА
-vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн