Гарантират 25 години за ремонта на покрива на Административния съд

STZAGORA.NET

С външен механичен транспортьор свалиха ненужните материали от зоната на ремонта.

*

25-годишна гаранция за ремонта на покрива дават строителите на етажа на Административния съд в Стара Загора, съобщи за “Старозагорски новини” г-жа Румяна Присадашка, управител “Съдебни сгради” при Окръжен съд – Стара Загора. Приключена е подготовката за ремонта – съборени са преградните стени на етажа, демонтирани са всички облицовки, както и остатъците от металните окачени тавани, подготвени са отвори за вратите за обособяване на новите съдебни зали.

Г-жа Присадашка уточни, че е ремонтирана изцяло вътрешната дограма и е затворен атриумът с алуминиева конструкция. От следващата седмица започва подмяната и на външната дограма.

Изпратена е заменителна таблица на Министерството на правосъдието за ремонта на покрива, която е била съгласувана с Община Стара Загора и проектанта по ел.част. Ще бъде приложена по-нова технология за антикорозионна покривна защита. Предвижда се монтирането на висококачествена хидроизолационна мембрана, изработена в една от водещите фирми в света – “Сика”. Покривът ще имитира сребриста ламарина. В улуците ще се монтира нагревателна инсталация, която ще бъде включвана при обилни снеговалежи и заледяване.

В понеделник обектът е бил посетен от главния секретар на ВСС г-жа Славка Каменова и дългогодишния член на съвета г-н Велев. Те са констатирали, че ремонтът се изпълнява в срок, и са обещали пълно съдействие по всички въпроси. От своя страна строителите дават дума, че ще приключат в шестмесечен срок.

Виолета БОНЧЕВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн