Коалиционните партньори на БСП – в средата на листата

STZAGORA.NET

Доц. Бойчо Биволарски

Девето, дванадесето и петнадесето място в избирателните листи за общински съветници ще предложи на коалиционните си партньори общинската организация на БСП в Стара Загора. Това съобщи пред наш репортер местният председател на столетницата доц. Бойчо Биволарски. През настоящия мандат групата на БСП в Общински съвет – Стара Загора е в коалиция с Движение за социален хуманизъм (ДСХ) и Партия на българските социалдемократи (ПБСД). По мнението на доц. Биволарски този формат щял да се запази и в бъдещия общински съвет.

С близо 60 на сто ще бъдат подменени предложените на миналите избори кандидати за общински съветници. Според доц.Биволарски това щяло да доведе до освежаване на групата и същевременно щяла да се запази приемствеността в нея.

Отлична оценка на дейността на осемте червени кметове на населени места на територията на общината даде проведеният преди два дни пленум на общинската организация на БСП. По мнението на червения лидер това бил максимумът, който те можели да направят за селата си в условията не непрекъснато орязваните средства за техните нужди. Той уточни, че БСП в Стара Загора смятала да им даде вот на доверие за нов мандат.

Кандидатурата на БСП за кмет на община Стара Загора ще бъде определена на 25 юни, когато ще се проведе общинска конференция на партията. По непотвърдена информация до настоящия момент номинираните кандидати са шестима. Сред тях е и обявилият се за независим кандидат за кмет Дамян Георгиев. Очаква се той да присъства на общинската конференция и да изрази своята позиция.

(СН)
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн