Ръководството на “Берое” положи цветя пред гроба на ген. Делчев

Генерал Делчо Делчев

STZAGORA.NET
В знак на признателност към делото на ген. Делчо Делчев и по повод четири години от смъртта му ръководството на ПФК “Берое” положи днес цветя на гроба му, съобщиха от пресслужбата на клуба. Ген. Делчев е тачен като човека с изключително голям принос към историята на зелено-белия тим от Стара Загора.

Генерал Делчо Делчев е български армейски генерал, партизанин, участник в антихитлеристката съпротива. Той е дългогодишен ръководител на Строителни войски в Южна България, носител на почетното звание “Заслужил строител” и “Заслужил деятел на Българския Червен кръст”.

Генералът е почетен гражданин на Стара Загора, личност-емблема, воин, строител, общественик, поддръжник на футболната слава на Стара Загора.

Генерал Делчев почина на 31 май 2007 г. в 5 часа и 22 минути на 87 години и бе изпратен в последния си път на 4 юни 2007 г. с военни почести, а стотици граждани на Стара Загора се поклониха пред тленните му останки. С делата си той ни остави много ценни завети и ни научи на най-важния урок – как да обичаме и да се грижим за Стара Загора!

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!

* * *

Днес “Берое” се сдоби с първото си ново попълнение. Благодарение на усилията на ръководството и спортно-техническия щаб нападателят Атанас Чипилов подписа за 2 години със зелено-белите. Веднага след подписването на договора един от най-перспективните български футболисти сподели, че избира “Берое” заради името, историята и феновете на клуба. “Надявам се, че ще зарадвам всички с добра игра и много голове”, каза още нападателят.

Атанас Чипилов е юноша на “Левски” София. Висок е 175 см и тежи 74 кг. Чипилов е играл за “Динамо” Киев, “Ботев” Пловдив, “Спортист” Своге и “Монтана”.

* * *
Футболистите на “Берое” бяха пуснати днес в заслужена почивка след края на сезон 2010/11, който е най-добрият по точков актив след шампионската година и третото място. Зелено-белите ще подновят тренировки на 22 юни, когато ще се направят нужните медицински изследвания.

Първият лагер ще се проведе от 26 юни до 7 юли в Панагюрище, където ще бъде изиграна и една контрола. Вторият лагер ще бъде от 17 до 26 юли най-вероятно в Сърбия, като остава да бъдат уточнени подробностите около престоя на “Берое” в западната ни съседка. Там момчетата на Илиан Илиев ще изиграят 4-5 контролни срещи.

Днес стана ясно, че петима футболисти на “Берое” стават свободни агенти от 30 юни 2011 г., когато изтичат договорите им. Спортно-техническото ръководство на клуба реши да не предложи нови контракти на вратаря Пламен Петров, защитниците Павел Ковачев и Тодор Тодоров, на халфовете Николай Станков и Стойчо Младенов. В зависимост от новопривлечените футболисти е възможно да има още преотстъпени, освободени или отдадени под наем играчи.

* * *

Благодарение на усилията на ръководството на ПФК “Берое” и на общинската администрация в Стара Загора на заседанието на Общинския съвет от 26 май бе решено старозагорският клуб да получи за безвъзмездно ползване в срок от 5 години най-северното тренировъчно игрище от спортен комплекс “Берое”.

Това решение дава възможност на ПФК “Берое” да изгради тренировъчен терен за нуждите на мъжкия отбор и детско-юношеската школа на клуба, които до този момент тренираха по график или на други стадиони в Стара Загора. Освен това ще бъдат ремонтирани и съблекалните на детско-юношеските формации.

Ръководството на ПФК “Берое” благодари на всички общински съветници, които подкрепиха това решение и по този начин помогнаха изключително много на една от емблемите на Стара Загора.
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн