И радневските воеводи номинираха Горова за президент

STZAGORA.NET

Николина Горова

Общинската конференция на ВМРО в Раднево потвърди с пълно болшинство номинацията на Николина Горова, секретар на Община Стара Загора, за кандидат за президент на Република България в предстоящите избори. Това е втората поред номинация на Горова, след като на 12 май т.г. общинската конференция на ВМРО – Стара Загора, я класира на първо място за поста държавен глава, а на второ остана националният лидер на воеводите Красимир Каракачанов.
Ето какво отговори Горова на въпроси на медията ни:

- Госпожо Горова, как приемате тази номинация?
- Считам я за голямо признание и доверие от страна на членовете на ВМРО в Стара Загора и в Раднево. Тя е доказателство за демократизма в тази партия. Макар често определяна като лидерска, явно не е невъзможно човек, несвързан пряко с нея, да бъде номиниран за някаква висока длъжност, ако защитава каузите й.
Приемам номинацията много емоционално, защото тя е от хора, които ме познават от години и ми вярват. Благодарна съм им за вярата и се чувствам длъжна да я оправдая.
В духа на шегата ще кажа, че тази номинация обявява война на всички обществени предразсъдъци – жена за президент, при това блондинка.
Казано сериозно, познавам достойнствата и слабостите си. Нямам самочувствието на човек с мащабите на държавник. Имам идеи и не се щадя, така че мога да съм полезна.
В същото време съзнавам, че с някои от своите слабости няма да мога да се преборя в рамките на този живот.
- Кои са Вашите слабости?
- Прекалено емоционална съм. Максималистка съм към себе си и към другите, което нагнетява напрежение. Освен това съм доста крайна и трудно се съгласявам на компромиси.
Сигурно обаче е, че обичам България и съдбата й ми е свидна. Такива са чувствата и на много други добри българи. Ако с тези хора съумеем да очертаем националната мечта и да се обединим около няколко приоритета, независимо от своите политически пристрастия и обществено положение, ще намерим пътя.
- Какви са следващите стъпки по процедура?
- До 7 юли т.г. трябва да приключат общинските конференции. Предложенията им ще се обобщят на областно ниво и ще бъдат предоставени на Изпълнителния комитет на ВМРО. Негова е последната дума.

Росица РАНЧЕВА
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн