С 3730 картички кметът на Стара Загора поздрави учители и абитуриенти

STZAGORA.NET
Кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев изпрати 1920 специални картички за 24 май до всички учители в общината, до 30 учители-ветерани и 600 преподаватели в Тракийския университет, съобщават от Пресцентъра. С този красив жест градоначалникът удостои и 1810 абитуриенти от областния град.

Честването на 24 май Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост започна на 23 май в оперния театър с церемония по връчване на наградата “Анастасия Тошева”. Кметът на Община Стара Загора връчи плакет, почетен диплом, букет цветя и парична премия на Жана Минчева, директор на Начално училище “Димитър Благоев” – носител на колективната награда “Анастасия Тошева”. Индивидуалната награда беше връчена от председателят на Общинския съвет Тенко Руканов на д-р Камен Ябълкаров – директор на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина. Диплом за високи постижения получи Диана Динчева Георгиева – заслужил учител и дългогодишен директор на СОУ “Иван Вазов”. Кметът поздрави специално и директора на ГПЧЕ”Ромен Ролан” Иванка Сотирова – носител на наградата “Свети Иван Рилски” на Министерството на образованието, младежта и науката за 2011 година.

На 24 май носителите на наградата “Анастасия Тошева” ще издигнат трите знамена на плодаща пред Община Стара Загора. Официалните гости на празника ще поведат шествието заедно с второкласниците от Шесто основно училище, два пъти носители на първа награда от Международния фестивал на театрите на руски език. След тях по централния булевард “Цар Симеон Велики” ще премине блокът на Тракийския университет, следван от единственото в града Начално училище “Димитър Благоев”. В шествието участват още учители-ветерани, деца от детските градини, представители на културни институти, ученици и учители от всички училища в града.

Леда ВЕСЕЛИНОВА
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн