ДПС и “Атака” проповядвали страх

STZAGORA.NET

Хюсеин Енгер

“Политиката е състезание на градивни идеи, а не на това, което в последно време проповядва “Атака”, заяви вчера за “Старозагорски новини” бившият областен лидер на Движението за права и свободи (ДПС) и бивш областен управител Хюсеин Енгер. В края на миналата година Енгер напусна партията и бе обвинен от централното й ръководство в клиентелизъм. Той присъства на първото официално свикано от Касим Дал събрание в НДК, без обаче да декларира официално привързаността си към неговата кауза.

Пред наш репортер Eнгер сподели, че не бива да се позволява на една или друга политическа партия да използва страха като предизборен лозунг, както правят националистите. Енгер обаче бе категоричен, че и партията на Доган използва абсолютно същите методи и това нямало да доведе страната ни до добро.

Подобно бе мнението и на лидера на нерегистрираното “Национално турско обединение” (НТО) Мендерес Кунгюн. Според него “Атака” се е явила като контрапункт на ДПС и дължи съществуването си на тази партия, която той определи като феодална. “И двете партии нямат място в българския политически живот”, каза пред медията ни Кунгюн и обясни, че с действията си те насаждат страх сред членската си маса. Лидерът на НТО допълни, че случаят пред софийската джамия е във връзка с предстоящите президентски избори и неговата цел е втвърдяване на електората и на двете партии.

Колкото до мнението на хората от “Атака”, техният областен лидер в Стара Загора Михаил Михайлов отново изрази крайното си мнение, че не може в центъра на София да пее мюезин и че това не се отразявало добре на имиджа на страната ни като европейска столица. Той допълни, че “Атака” е против съществуването на софийската джамия като действащ храм.

Игнат ПЕТКОВ
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн