Номинираха зам.-областен управител за кмет

STZAGORA.NET

Галина Стоянова

Заместник областният управител на Стара Загора Галина Стоянова бе номинирана за кандидат-кмет на партия ГЕРБ за Община Казанлък. Тя получи най-много гласове – 118 от 145 възможни, по време на проведеното на 20 май вечерта Общо събрание на местната структура на ГЕРБ в Казанлък. Тя е и с най-много гласове за кандидат за общински съветник.

Общо пет са кандидатурите на казанлъшките ГЕРБ-ери за общински кмет – след Галина Стоянова е депутатът Емил Караниколов с 98 гласа, следван от общинския лидер на партията Стойо Иванов с 58 гласа и общинската съветничка от ГЕРБ Теменужка Папазова с 29 гласа. Полковникът от резерва и настоящ директор на дирекция “Финанси” в Министерството на отбраната Драгомир Тотев е събрал само 25 гласа. Само допреди две седмици Тотев бе сочен от някои групи в ГЕРБ и в Казанлък за фаворит на местната структура, въпреки че практически е непознат за казанлъшката общност.

Общото събрание на ГЕРБ в Казанлък номинира и 55 кандидати за общински съветници. Сред номинираните са членовете на общинско ръководство на ГЕРБ в Казанлък, както и всички настоящи старейшини на партията, с изключение на бившия общински лидер Иван Кьосев и д-р Николай Буков.

Трима от предложените за съветници са направили самоотводи – настоящият депутат Емил Караниколов, Евелина Косева, която е служител в администрацията на Казанлък и Василка Еленкова.

Общото събаряне на ГЕРБ в Казанлък подкрепи за нови мандати кандидатурите на всички свои сегашни кметове по места и издигна две нови за село Енина – Боян Каличков и Веселин Андреев. Последният доскоро бе шеф на местна охранителна фирма.

Събралата най-много гласове за кандидат-кмет на Казанлък Галина Стоянова започна кариерата си в местната власт през 2003 г. Преди това в продължение на 10 години Стоянова бе директор на детската градина в “Арсенал” АД. В края на 2003 година тя получи предложение от кмета на Казанлък Стефан Дамянов да поеме поста на главен експерт по образование. След това Стоянова спечели конкурс за директор на дирекция “Образование, култура и здравеопазване”, а през 2007 година и за секретар на Община Казанлък.

След спечелването на парламентарните избори от ГЕРБ през 2009 година Галина Стоянова бе избрана за заместник-областен управител на Стара Загора. Нейни ресори са социалната политика, образованието, здравеопазването, културата, държавната собственост, устройството на територията и туризма. Ако нейната кандидатура получи официалното одобрение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, то през юни ще са ясни двама от претендентите за кметския пост в Казанлък. Преди номинацията на Стоянова от ГЕРБ партия “Атака” номинира за кандидат-кмет на Казанлък своя местен лидер инж. Драгомил Иванов. Десните умуват между трима свои потенциални кандидати, а от БСП тепърва проучват настроенията в партийните редици.

Деляна БОБЕВА
-

spodelime.com

1 коментар on “Номинираха зам.-областен управител за кмет”

  • колежка wrote on 26 май, 2011, 11:58

    Галето е добра кандидатура!Само трябва да се поотрака малко. Само тя може да свали *** Дамянов!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн