ГЕРБ – Стара Загора номинира 5-ма за кмет и 60 за съветници

Петчасовото общо събрание на общинската структура на ГЕРБ в Стара Загора, което бе проведено снощи и продължи до полунощ, номинира петима за кмет на общината. 60 други имена са посочени като подходящи кандидати за общински съветници.

Предложени за кандидат-градоначалници са (по брой на получените гласове) народният представител и областен координатор на ГЕРБ Живко Тодоров, областният управител Йордан Николов и бизнесмените Христо Недялков, Иван Колев (той е и народен представител) и Пламен Русев. С по-съществена разлика в гласовете са първите двама от номинираните. В изказванията си всички са подкрепили кандидатурата на Живко Тодоров.

Събранието, което беше закрито за медиите, е протекло в спокойна обстановка. Присъствал е и кметът проф.Светлин Танчев, който отново е заявил, че няма да се кандидатира за втори мандат, но ще работи за успеха на онзи, който бъде утвърден.

Имената на номинираните са изпратени в Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ в София. Окончателното решение кой ще е кандидатът на партията за кмет и кои – за общински съветници, ще дойде оттам, но не е определен точен срок, в който това ще стане.

* * *
Петте номинации са определени с явен вот на 331 членове на местната организация. Най-много гласове е получил Живко Тодоров – 316. Неговата кандидатура е била предложена от първия областен лидер на партията Недялко Недялков, който изнесе успешно всички проведени досега избори с участието на ГЕРБ. Йордан Николов е получил подкрепата на 159 членове от общинската структура, а кандидатурата му е била издигната от Живко Тодоров. Христо Недялков е събрал 61 гласа, Иван Колев – 56, а Пламен Русев – 28.

Кой от петимата ще бъде официалната кандидатура на ПП ГЕРБ за кмет на Община Стара Загора, ще реши Изпълнителната комисия на партията. Очаква се решението й да стане известно в края на юли.

“И петимата приемаме номинациите изключително отговорно и независимо кои от нас ще бъде утвърден от Изпълнителната комисия, ние ще работим в екип”, коментира пред медията ни Живко Тодоров.

По време на общото събрание за общински съветници са били номинирани 60 кандидати. Първите двама получили най-много гласове са Пламен Йорданов, организационен секретар на ПП ГЕРБ, и общинският лидер Емил Христов. В първата десетка за кандидат-старейшини шестима са от младежката структура на ГЕРБ, тоест на хора под 31 години. Сред номинираните са и настоящият председател на Общинския съвет Тенчо Руканов, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Генади Ганчев, областният шеф на ДФ “Земеделие” Анна Петкова и др.

Настоящият кмет на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев е обявил пред присъстващите, че ще направи всичко възможно новият кметски мандат отново да е на ГЕРБ.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн