AES финансира ремонта на централния булевард в Гълъбово

STZAGORA.NET
Във вторник ще бъде даден стартът на рехабилитацията на централната пътна артерия в Гълъбово, финансирана от AES. Проектът е част от прилаганата от американската компания програма за корпоративна социална отговорност. През август миналата година между AES и община Гълъбово бе подписан договор за сътрудничество, по силата на който общината ще получи 8.4 милиона лева в рамките на следващите 5 години. Средствата са предназначени за инфраструктурни, социални и културни дейности.

Рехабилитацията на централния булевард в Гълъбово по предварителни данни е на стойност около 1 млн. евро. Програмата за корпоративна социална отговорност на ТЕЦ “AES Гълъбово” включва няколко основни направления – подобряване на инфраструктурата и ремонтни дейности в региона, програми за опазване на околната среда, безопасност, функциониране на Информационния център в Гълъбово, мероприятия по образователни и здравни теми, спонсориране на културни и празнични събития.

В последните години в рамките на програмата са осъществени редица благоустройствени проекти в Гълъбово и Обручище – ремонти на улици, сгради и междуселски пътища, подобряване на уличното осветление, модернизиране на стадиона в Обручище. Компанията дари система за дозиране на хлора в питейната вода на Гълъбово, което помогна за разрешаване на дългогодишен проблем. Материалната база в учебните, здравните и културните заведения в общината също e подобренa с дарения, редовно се провеждат образователни събития, насочени най-вече към децата и младежите в региона.

Таня ИВАНОВА
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн