Престижна награда на Министерството на образованието за директорката на ГПЧЕ “Ромен Ролан” Ваня Сотирова

STZAGORA.NET

С тържествена церемония в Рилския манастир министърът на образованието Сергей Игнатов удостои с наградата на МОМН „Св. Иван Рилски” Ваня Сотирова – директор на Гимназията с преподаване на чужди езици “Ромен Ролан” в Стара Загора. Новината съобщи сайтът на министерството.

Само още двама директори на училища в страната са удостоени с наградата заедно със старозагорката по случай Деня на Св. Равноапостолни Методий и Кирил – 11 май. Това са Станчо Атанасов – директор на ПГ “Велизар Пеев” в Своге и Делян Дончев – директор на ОУ “Отец Паисий” в гр. Бяла.

“Няма по-голям български връх в духовното съвършенство от Св. Йоан Рилски Чудотворец. Той вече повече от 1000 години наистина е закрилник на нашия народ. Всъщност най-яркият символ на духовно съвършенство – това е пламъкът на българското учителство Св. Йоан Рилски” – изтъкна значението и ценността на престижното отличие министър Игнатов.

Тържеството в Рилската обител почетоха областният управител на Кюстендил Любомир Анчев и областният управител на Благоевград Валери Смиленов, народните представители Валентин Микев и Емил Гущеров, учители, деца от основно училище “Христо Ботев” в Сапарева баня, от 5-то СОУ “Георги Измирлиев” – Благоевград и от Ученическата спортна школа в Сапарева баня.

Честита награда на г-жа Ваня Сотирова от името на STZAGORA.NET!

* * *

Кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев изпрати специален поздравителен адрес до директора на ГПЧЕ “Ромен Ролан” Иванка Сотирова по случай удостояването и с наградата на Министерството на науката, образованието и младежка “Свети Иван Рилски”. Поздравителният адрес днес бе връчен на г-жа Сотирова от Пенка Чавдарова – началник отдел “Образование, младежки дейности и спорт” в Община Стара Загора.

В адреса се казва: “Уважаема г-жо Сотирова, От все сърце Ви поздравявам по случай високата награда на Министерството на науката, образованието и младежка “Свети Иван Рилски”, която получихте лично от министър Сергей Игнатов на прекрасния църковен празник на Светите братя Кирил и Методий!

Приемете моето дълбоко уважение и възхищение пред личността Ви и Вашите неоспорими качества на директор на едно от най-уважаваните училища в България – ГПЧЕ “Ромен Ролан” – Стара Загора! В навечерието на най-светлият български празник – 24 май, Вашата награда е една чудесна победа на страната на умните, можещи и знаещи хора на Стара Загора! Градът ни винаги е бил горд със своите учители и училищни директори, които не само упражняват професията си достойно. А са и пътеводни знаци за своите ученици, светлина и духовна сила, опора и вдъхновение!

Още веднъж Ви благодаря за всичко, което правите за своето училище и за града ни!

Бъдете здрава, жизнена, усмихната, позитивна и още много, много успехи!

Проф.Танчев покани директора на ГПЧЕ “Ромен Ролан” да бъде сред официалните лица на церемонията на издигане на знамената пред Община Стара Загора на празничния ден 24 май. Г-жа Сотирова ще бъде поздравена и на специалната церемония в навечерието на празника в Старозагорската опера, когато ще бъдат връчени тазгодишните награди “Анастасия Тошева”.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн