Животът на Алекс е спасен в болницата в Гълъбово

STZAGORA.NET

Алекс

“Ако колегите от Университетската болница спасиха ръката на 8-годишния Алекс, то животът на момчето бе спасен от хирурга в общинската болница в Гълъбово д-р Тома Божинов.” Това съобщи управителят на здравното заведение в Гълъбово д-р Гошо Грозев.

Неговите колеги потърсиха “Старозагорски новини”, за да разкажат истината за този нашумял случай с уникалната операция в УМБАЛ в Стара Загора, за който информираха болшинството от медиите.

“Ние не отричаме, че екипът от лекари-специалисти от Университетската болница в Стара Загора са извършили успешна операция на момченцето, но ако не беше опитният наш хирург д-р Божинов, който на първата минута след повикването пристига в Спешен кабинет в нашата болница и ледира вената и артерията на ръката на детето, то кръвта му е щяла да изтече за минути…”, разказва д-р Грозев.

Палавият първокласник си срязва лявата ръка над лакътя на двойно стъкло, при което кръвта му бликва като фонтан от вените. Целият таван на стаята е бил опръскан с кръв. Баба му също проявява изключително самообладание и съобразителност и веднага притиска разрязаната ръка, за да спре кръвоизлива. Ако тя е била паникьосана, то на Алекс кръвта е можела да изтече. Линейката идва веднага, а шефът на хирургията в общинската болница д-р Божинов, който има 30-годишен стаж, си свършва перфектно работата. Той за броени минути овладява тежката ситуация и след спрян кръвоизлив, малкият пациент е отведен в Стара Загора, уточняват от болницата в Гълъбово след щастливата развръзка при тежкия инцидент с Алекс.

Момчето е настанено в “Съдова хирургия” в УМБАЛ в Стара Загора и се възстановява. Неговите родители са благодарни както на специалиста д-р Тома Божинов от малката общинска болница, така и на екипа от Университетската болница в Стара Загора, извършил успешната шестчасова операция със зашиването на разрязаната ръка на сина им.

Дани МИЛЕВА
-

spodelime

1 коментар on “Животът на Алекс е спасен в болницата в Гълъбово”

  • Нела wrote on 13 май, 2011, 23:46

    БРАВО НА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ КОИТО СА СПАСИЛИ ДЕТЕТО !УСПЕХ В РАБОТАТА !
    БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СИЛНИ И ВИНАГИ ТАКА БЪРЗО РЕАГИРАЙТЕ ,ЗА ДА СПАСЯВАТЕ ЖИВОТА НА ХОРАТА !

    БЛАГОДАРИМ ВИ МИЛИ ХОРА !


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн