800 000 лв. за осветлението на стадион “Берое”

STZAGORA.NET
Конкурсът за възcтановяване на осветлението на стадион “Берое” – нещото, което старозагорци чакат повече от 20 години, вече е обявен. Крайният срок за закупуване на документация е 24 май т.г. Към 10 май 5 фирми са закупили документация. Това съобщи за медията ни зам.-кметът по строителството проф. Димитър Динев.

Индикативната стойност е 800 000 лева. Тя ще бъде осигурена от държавния бюджет. Поне това обеща миналия месец премиерът Бойко Борисов при откриването на Пречиствателната станция в областния град.

Изискването към фирмата, която ще спечели конкурса, е да се изпълнява поръчката на инженеринг. Това означава, че инвеститорът, в лицето на Общината, не предлага готов проект. Изискването е фирмата сама да организира проектирането на осветлението. Претенцията е осветлението да отговаря за излъчване на първокачествена цветна телевизионна картина.

Респективно фирмата ще отговаря и за изпълнението на проекта. Той включва възстановяване на кабелите, които до един са окрадени. Вероятно ще останат само мачтите, които ще бъдат санирани и боядисани. На тях ще се монтират нов тип съвременни осветителни тела.

Предвидено е обновяване на трафопостовете, тъй като консумацията на електроенергия е доста голяма…

В обхвата на обекта се включва и изграждане на светлинно табло. Възможните варианти са или да се възстанови досегашното, или да се направи съвсем ново.

Към настоящия момент тече и процедура за възлагане на изпълнение на оградата на стадиона и на съблекалня на тренировъчното игрище.

Росица РАНЧЕВА
-

сподели бутон

1 коментар on “800 000 лв. за осветлението на стадион “Берое””

  • манго wrote on 11 май, 2011, 16:11

    Ако се монтират наистина съвременни осветителни тела – LED, то тогава консумацията на ел. енергия би трябвало да е по-малка и да не се налага обновяване на трафпостовете. Мирише ми на далаверка.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн