По делото Масларова: И старозагорски архитект промени показанията си

STZAGORA.NET

Емилия Масларова

Втори свидетел по делото срещу Емилия Масларова се отказа от част от показанията си, съобщи Агенция “Фокус”. Става въпрос за архитект Добромир Нейков, управител на фирма “Байер-Н”, която е част от консорциум “Стара Загора 2007″, спечелил обществената поръчка за ремонта на Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора.

Фирмата на старозагорския архитект притежава само 0.20% в консорциума и се занимавала с доставка на строителните материали и изграждане на окачени тавани при реконструкцията на обекта.

Според Агенция “Фокус” Добромир Нейков е заявил пред разследващи, че на срещите, когато е уговаряна реконструкцията, е присъствал Венцислав Драганов – един от подсъдимите по процеса. Пред съда обаче Нейков отрекъл тези свои показания, като обяснил, че Драганов не е присъствал на срещите.

“Не съм бил викан и разпитван в прокуратурата или следствието. Имаше само едно посещение на разследващите в офиса ми и действително съобщих, че Венцислав Драганов е присъствал на срещите, когато е уговаряна реконструкцията. Тогава просто съм направил неволна грешка, тъй като имаше много хора. Днес обаче казах истината пред съда, тоест, че Драганов не е присъствал на тези срещи. Но не смятам, че това има някакво значение за хода на делото.” Това заяви пред “Старозагорски новини” арх.Нейков. Той беше категоричен пред медията ни, че не е бил заплашван от Драганов или от когото и да е било другиго. За дейността, която е извършил по реконструкцията на социалния дом в Стара Загора, фирмата на архитекта получила около 300 000 лв., за което имало надлежни фактури.

“Не се притеснявам от нищо, а  сензацията около името си я дължа на вашите софийски колеги”, каза още арх.Нейков.

Припомняме, че бившият социален министър Емилия Масларова и бизнесменът Венцислав Драганов, както и още четирима души са обвинени в присвояване на 11 милиона лева – от общата сума 19 млн. за изграждане на социален дом в Стара Загора.

На съдебното заседание от 9 май т.г. един от основните свидетели по делото – Тодор Павлов, се отметна от показанията си, дадени на досъдебното производство.

Освен Нейков, във вторник са били разпитани още двама свидетели, единият от които е Антон Тончев, чиято фирма “Елми” също притежава 0.20% в консорциум “Стара Загора 2007″ ООД и която е извършила електрическите работи по обекта. За Тончев медиите не съобщиха, че е променил показанията си, дадени при разследването. Двама от призованите свидетели пък не са се явили в съдебната зала.

Днес от Софийска градска прокуратура не бяха особено притеснени от разминаванията в свидетелски показания, тъй като те явно не са основният стълб, върху който е изградено обвинението.
Делото продължава на 6 и 7 юли.

Материала подготви:
Йовка ВЕЛИКОВА
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн