Илиана Иванова инициира национална кампания за безопасност на пътя с подкрепата на КАТ

STZAGORA.NET

Илиана Иванова

КАТ “Пътна полиция” обяви днес началото на програма „Всички ние можем да спасим милиони човешки животи”. Мероприятието е част от международната програма „Десетилетие за активни действия за безопасност по пътищата – 2011- 2020”, приета от ООН и Европейската комисия по пътна безопасност.

Първата кампания по програмата се казва “Всички ние на пътя – звездата си ти” и е инициирана от старозагорския евродепутат Илиана Иванова – ЕНП(ГЕРБ), с подкрепата на Пътна полиция и под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Кампанията ще стартира в началото на месец юни и ще продължи шест месеца.

Вицепремиерът Цветанов и г-жа Иванова се обединиха около становището, че когато говорим за пътна безопасност, няма нищо по-важно от човешкия живот и здравето на всички. Затова и целта на кампанията е да провокира участниците в движението, че от всеки един от тях зависи бъдещето на другия – всички сме звезди на пътя, и всеки един от нас може да спаси човешки живот.

“Никога няма да бъде изобретена по-съвършена система за автомобилна безопасност от отговорното поведение и самоконтрола на човека зад волана”, коментира Илиана Иванова.

За да се привлече повече общественото внимание, са поканени да се включат всички национални електронни и печатни медии, популярни лица – журналисти, спортисти, артисти, ръководители на фирми и организации, граждани – дългогодишни водачи на МПС и недопуснали по тяхна вина ПТП. Първи посланици на кампанията са председателят на БОК Стефка Костадинова, тв журналистката Миа Сантова, водещият на “Стани богат” Ники Кънчев и поп -изпълнителката Галя.

През 2010 г. жертвите на ПТП в България са близо 1000, над 10 000 са ранените. В световен мащаб загиналите са 1.3 милиона годишно, а 50 милиона са ранените.

Целта на кампанията е да намали на половина пострадалите по пътищата в света, като по този начин за десетилетието ще се спасят над 5 милиона живота.

*

В Европарламента Илиана Иванова е член на Kомисията по бюджетен контрол и на Kомисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, заместник-председател на Специалната комисия по финансовата, икономическа и социална криза, заместник-член на Комисията по икономически и парични въпроси и заместник-председател на Делегацията на ЕП за връзки с Китай.

-vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн