РИО-Стара Загора ще се управлява от дама

STZAGORA.NET

Временно изпълняващият длъжността началник Стефан Чергев не се яви на последния тур на конкурса

В края на миналата седмица Министерството на образованието проведе заключителния тур от конкурса за заемане на длъжността “началник” на Регионалния инспекторат по образованието (РИО), Стара Загора. За годината това е вторият конкурс, тъй като първият завърши без да се излъчи победител.

За втория конкурс подадоха документи 9-има кандидати. В определения срок – 15 април, концепции за развитие на средното образование в училищата на Старозагорска област представиха 6 от тях. След разглеждане на стратегиите отпадна още един претендент.

На 28 април т.г. пред седемчленна комисия с председател Мариета Петлешкова, директор на Дирекция “Контрол и инспектиране”, своите разработки защитиха математикът Александър Буров, Мила Минева – старши експерт по гражданско образование в РИО, Татяна Димитрова – директор на Първо основно училище “Георги Бакалов” в Стара Загора, и Донка Стоянова – старши експерт по организация на средното образование. Временно изпълняващият длъжността началник на РИО Стефан Чергев не се яви в министерството.

Комисията допусна до интервю само две дами – Татяна Димитрова и Донка Стоянова, така че една от двете ще управлява Инспектората през следващите години.

Според Статута за назначаване на държавен служител, комисията следва да класира кандидатите от първо до трето място (в случая първо и второ) в срок от 10 дни и да представи предложението си на министъра на образованието. Той пък в 14-дневен срок трябва да вземе решение и да пусне заповед за назначаване на новия шеф.

По неофициални данни някои от елиминираните състезатели ще обжалват решението на комисията.

Росица РАНЧЕВА
-

споделяне във facebook

2 коментари on “РИО-Стара Загора ще се управлява от дама”

  • експертка wrote on 4 май, 2011, 10:58

    Браво на дамите.Но всичко е политика.Който е по-силен ,той ще спечели.Какво да се прави,това е положението.
    Сега на ред са ГЕРБ.После АТАКА,БСП и т.н.

  • колежка wrote on 12 май, 2011, 11:31

    Това е положението. Дамите излизат напред. Инспекторатите са едни паразитни структури. Нищо не правят. Само си клатят краката и се правят на важни. Ако влезнат в училище ще бъдат пълни некадърници. Който не става за учител, става експерт. На всички им липсва по нещо. На всички.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн