Вземат проби от настилката на АМ “Тракия”

STZAGORA.NET

Дъжд отложи вземането на пробите на 19 април.

*

Експерти от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и представители на независима сертифицирана лаборатория ще вземат в понеделник проби от вложените насипни материали в участъка на Лот 2 Стара Загора-Нова Загора от 210+100 до км 241+900 на автомагистрала “Тракия”, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Заради проливния дъжд на 19 април пробонабирането беше отложено. Тогава стана ясно, че изследванията ще бъдат направени от сертифицираната лаборатория на “Пътни строежи” – Бургас.

Вземането на допълнителните проби е по поръчка на ДНСК заради отправените в средата на март от БСП обвинения, че при строителството на Лот 2 се използва пепелина. Извънредните мерки се прилагат, за да се гарантира качеството на вложените материали и да се установи съответствието им с инвестиционния проект и техническите спецификации, каза при предишното си посещение в региона зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

На 19 април площадката беше посетена и от бившия зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, който инициира скандала с пепелината. Той твърди, че влаганите досега материали са основно отпадъчни от добива на въглища от рудник “Миньор” край село Радиево, община Димитровград, и препоръча да се вземат проби както от трасето на АМ “Тракия”, така и от табаните на рудника, за да се направи сравнителен анализ. Ще се радвам да не съм прав, каза още Михалевски.

Таня ИВАНОВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн