ССД ще обединява всички демократично мислещи

STZAGORA.NET
“Съюзът на свободните демократи” (ССД) има за цел в предстоящите президентски и местни избори да обедини всички демократично мислещи българи, независимо от политическата им окраска.

Методи Пенчев

Това научи “Старозагорски новини” от председателя на общинската организация на ССД в Стара Загора Методи Пенчев. В информацията си той обобщи, че вследствие на многобройните разцепления в редовете на българското демократично движение са се образували редица партии, всяка от които претендира за единствен изразител на демократичните тенденции в нашето общество. Именно затова лидерът на свободните демократи Стефан Софиянски е лансирал идеята за създаване на т.нар. “Демократичен алианс”, в който всички пожелали участие десни демократични партии ще имат равностойно участие. До този момент от ССД са имали консултативни срещи с ръководствата на ВМРО, “Гергьовден” и други политически формации. На ниво неформални са били срещите с ръководствата на основните партии от “Синята коалиция” – ДСБ и СДС.

В Стара Загора ССД поддържа добри отношения с всички партии от десницата и е въпрос на време да се постигне споразумение за общо участие на местните избори в рамките на сегашния формат “Демократична Стара Загора”, е мнението на Методи Пенчев. Според него в момента на страната, респективно – на общината, не са нужни цветове, а хора с морал и силно изявено чувство за патриотизъм.

На 14 и 15 май ССД ще проведе в София своята национална конференция, в дневния ред на която е заложена и точката за изготвяне на коалиционната политика на партията в рамките на “Демократичния алианс”, допълва общинският лидер на свободните демократи. На конференцията ще бъде приета и програма за бъдещето развитие на страната ни и участието на ССД в него.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн