Затвориха цеха за хляб “Загоре” АД

STZAGORA.NET

Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора е издала предписание за временно спиране на обект “Цех за хляб “Загоре” АД”. Причините са констатирани пропуски в хигиенно-санитарните норми и техническото оборудване. На фирмата е даден срок до месец септември тази година да отстрани пропуските.

Репортерската ни проверка, извършена в сряда на място, установи, че цехът е спрял производство на 26 април т.г. – тоест няколко часа след връчване на предписанието.

“Тепърва ще правим аритметики дали е целесъобразно да изпълним предписанието, или цехът ще остане затворен завинаги”, съобщи за медията ни един от съсобственици на “Загоре” АД – бившият депутат от ЗНС Евгений Жеков.

Той твърди, че функциониращият от 12 години цех произвежда най-евтиния хляб в региона в четири разновидности – “Добруджа”, бял, диетичен и хляб за диабетици. Бил е разкрит заради поети ангажименти за запазване на работни места по договора за приватизация на старозагорската мелница.

В момента в цеха работят 15 души, които може би ще останат без работа, ако предписанията не бъдат изпълнени.

“Безкрайно съм притеснен за тези наши служители, но ние сме една от малкото фирми в България, която стриктно спази изисквания на приватизационния договор”, каза още Евгений Жеков.

Йовка ВЕЛИКОВА
-vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн