Борисов обеща пари на МБАЛ “Киркович”

STZAGORA.NET

Премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов бяха посрещнати в МБАЛ “Киркович” от изпълнителния директор на болницата д-р Николай Колев.

“Имаме обещанието от премиера и зам.-министъра на МРРБ Лиляна Павлова, че ще бъдат отпуснати пари по нашия проект, който стои в МЗ. Премиерът Борисов заяви пред персонала на МБАЛ “Проф. д-р Киркович”, че ще финансира проекта за реновация на АГ-комплекса.” Това съобщи за “Старозагорски новини” изпълнителният директор на болницата д-р Николай Колев.

По проекта е заложено закупуване на нова модерна апаратура – 64-слайтов скенер, ендоскопска техника и апаратура за инвитро, разясняват от болницата.

Премиерът Бойко Борисов и придружаващите го лица посетиха и Интензивното отделение в многопрофилната болница, където предстои откриването на кардиоангиографска лаборатория. Старшата сестра Маркова се оплака на Борисов, че подобни обещания е чувала от предишния премиер.

Д-р Светослав Стоименов увери и колегите, и високите гости, че остават броени дни до старта на лабораторията, където ще се диагностицират сърдечносъдови заболявания, ще се поставят стендове.

Близо 3 години в София са се обучавали двама лекари, три медицински сестри и две лаборантки. На 20 май е търгът за консумативи и към края на месеца ще започне работата. Д-р Стоименов и доц. Пламен Милков, един от водещите специалисти в тази област, ще работят в лабораторията за интервенционална кардиология.

Така старозагорци вече няма да ходят в ямболската клиника, а ще се лекуват тук, каза д-р Николай Колев.

(СН)
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн