Трагичен инцидент отне живота на 17-годишен гимназист

STZAGORA.NET
Във вторник с препълнени от мъка сърца съучениците и учителите на десетокласника Ганчо Веселинов Желязков от ГПЧЕ “Ромен Ролан” се сбогуваха завинаги с него. Момчето е загинало от преминаващ влак на жп прелеза край фабрика “Наталия”. Машинистите са го видели върху релсите, със слушалки на ушите. В последния момент той е отскочил от тях, но силната струя го е отхвърлила и погубила, каквото е становището на съдебните лекари.

Според директора на училището Иванка Сотирова става дума за емоционална реакция след несподелена любов с ученичка от друго училище. Към това се прибавя и нашумял видеоклип “Фактор 15″, който се върти по Интернет. В него се демонстрират бързи реакции при екстремни условия.

Трагичният инцидент е станал в 8.50 часа на 18 април (понеделник). Ганчо тръгва на училище, но се озовава на прелеза, около който компанията му от съученици често се е събирала с китари да се забавлява. Там те също като него са “изпробвали смелостта и мъжествеността си” и са си вдигали по този начин адреналина.

Г-жа Сотирова сподели, че Ганчо е бил много отговорен отличен ученик в специализираната немска “ж” паралелка. Той е имал реални проекти за своето бъдеще – да се занимава с компютърни науки като баща си. Има брат, който също е възпитаник на гимназията и понастоящем следва архитектура в Германия. Родителите са споделили, че не са забелязали никакви притеснения у малкия си син, който е бил безпроблемен и съзнателен млад човек.

Със съучениците на загиналото момче разговарят психолози.

Някаква черна сянка тегне върху елитната гимназия. Миналата година нелепо загинаха две момичета. В началото на март 2009 година при тежка автомобилна катастрофа загинаха четирима дванайсетокласници.

Леда ВЕСЕЛИНОВА
-

spodelime.com

1 коментар on “Трагичен инцидент отне живота на 17-годишен гимназист”

  • Петко Петков wrote on 20 април, 2011, 16:21

    Никакви психолози не са разговаряли с децата .Моето дете учи в същия клас и от него разбрах, че дори им е забранено да разговарят с журналисти.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн