Старейшина съди колега

STZAGORA.NET

Кристиян Петков

3000 лева е гражданският иск, който старозагорският общински съветник от ВМРО-БНД Кристиян Петков е предявил към своя колега, старейшината от “Нова сила” Светломир Желязков. Делото за клевета, на което вчера Районният съд в Стара Загора даде ход, се води от съдия Милена Рибчева, а защитник на подсъдимия е адвокат Елена Нонева, бивш общински съветник от предходния мандат.

На 2 януари т.г. Светломир Желязков отправи от местна телевизия няколко обвинения към Петков, които по-късно се оказаха неподплатени с доказателства. Обвиненията включваха конфликт на интереси и незаконосъобразни действия с цел личностно облагодетелстване. Вследствие на това “воеводата” бе призован да отговаря пред антикорупционната комисия към Общинския съвет и пред “Икономическа полиция”.

Светломир Желязков

И двете обвинения бяха признати за неверни, въпреки че споменатата комисия се председателстваше от съпартиеца на Желязков Георги Трендафилов. В крайна сметка “новосилецът” бе принуден да поднесе извиненията си на Петков на свикана за целта пресконференция. Делото срещу него обаче бе заведено няколко дни по-рано, което съобщи на вчерашното заседание адвокатът на ищеца Тодор Асенов. Той поиска от съда да призове за свидетели оперната певица Яница Нешева и художника Светлин Стоев, които да докажат отзвука, който телевизионната изява на подсъдимия е оказала върху старозагорската общественост.

Според съдия Рибчева все още може да бъде постигнато споразумение между двете страни. Според техните адвокати обаче на сегашния етап това е невъзможно. Делото е отложено за 21 юни, когато най-вероятно отново ще се направи опит за постигане на споразумение.

“Старозагорски новини” припомня, че това е второ поред дело за клевета, действащи лица на което са представители на местната власт. Само преди месец беше даден ход на дело, заведено от тогавашния зам.-кмет на община Стара Загора Велизар Балабанов срещу общинския съветник от БСП Борис Боричев.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн