“Зелените” зоват здравния министър към диалог

STZAGORA.NET
*
В липса на диалогичност и използване на тоталитарни методи на управление обвиниха вчера министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов от “Зелена партия – българските зелени”.

На специална пресконференция в Стара Загора областният лидер на партията Борислав Недев (на снимката – вдясно) заяви, че “зелените” не могат да се съгласят “парашутист” да застане начело на МБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович”, и уточни, че партията му ще подкрепи петъчния протест на болничния персонал.

Както е известно, в петък медицинските работници от МБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” ще се съберат на мълчалив протест пред сградата на Регионалната здравна инспекция (РЗИ). По същото време там ще се проведе насроченото от министър Константинов общо събрание на акционерите в старозагорската болница за смяна на борда на директорите и на сегашния изпълнителен директор.

“Зелените” призовават министъра да отложи заседанието във времето и да премине към диалог със засегнатите страни. Те не могат да приемат едноличното решаване на въпроса, което по думите на Борислав Недев му напомняло “най-добрите практики” на тоталитарния режим.

Недев се обяви и срещу назначаването на д-р Петър Атанасов за изпълнителен директор на старозагорската болница, като се аргументира с факта, че той не познава нито персонала на болницата, нито нейните проблеми. Областният лидер на “зелените” бе категоричен, че ако д-р Атанасов бъде назначен, това ще бъде прецедент в 130-годишната история на старозагорското лечебно заведение.

Борислав Недев изрази пълната си увереност, че сегашните действия на здравния министър са само прелюдия към идеята двете болници в областния град да станат едно цяло. Според него и двете трябва да бъдат запазени, тъй като всяка от тях имала своето място и своите предимства.”Зеленият” лидер заяви още, че във връзка с последните събития в Града на липите партията му смятала да преосмисли отношението си към партията на управляващите и изтъкна, че именно с няколкото десетки нейни гласа през 2007 година в Стара Загора е бил избран кмет от ГЕРБ.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн