Оставиха в ареста четирима телефонни измамници

STZAGORA.NET
Районният съд в Стара Загора вчера потвърди мярката за неотклонение “задържане под стража” на Иван Моллов, Васко Атанасов, Анастас Димитров и Найден Димитров, обвинени в тежко умишлено престъпление по чл. 210 и 211 от НК – за множество телефонни измами.

Четиримата бяха задържани на 31 март при специализирана полицейска операция, в която участваха служители от Стара Загора, Бургас, Русе и Казанлък.

Васко Атанасов-Роджъра и двамата братя Найден и Анастас Георгиеви от Ветово, Русенско, са задържани в частен дом в гр. Дългопол в момент на измама. Единият от тях е направил опит да изхвърли мобилния си телефон в горяща печка. В Бургас е задържан Иван Моллов, който е бил използван като “муле” в схемата на измамите.

При обиск в домовете на измамниците са иззети 11 мобилни телефона, множество сим-карти, газов пистолет, бележник с адреси и телефонни номера. Иззета е и сума от 4780 лв. и 30 евро, придобити от измамени казанлъчани.

Престъпниците са роми. Двама от тях са криминално проявени, с присъди. Анастас Димитров има 11 присъди, 7 от които са за измами, извършени в периода 2001-2006 г. на територията на Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново и Сливен.

Васко Атанасов-Роджъра е с 6 присъди, 4 от които получава още в непълнолетна възраст.

Според криминалистите извършените измами от групата са повече от 50 и са реализирани на територията на Стара Загора, Хасково, Бургас, Варна и Сливен. Печалбата им е над 100 хил.лв. Използвана е схемата за “спешна операция на близък”, за която трябва да се плати сума от порядъка на неколкостотин до няколко хиляди лева. Обажданията са регистрирани късно вечер или рано сутрин.

Деянията са извършени в условията на специален и опасен рецидив.

Виолета БОНЧЕВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн