Гърмян и пален заради… принципност? – коментар

STZAGORA.NET
Христо ХРИСТОВ

Зам.-кметът на Стара Загора Велизар Балабанов театрално напусна поста си

“Засегнал съм вероятно престъпни икономически интереси и това е причината да бъда обект на толкова агресивност. Аз съм човекът от екипа, който умее да казва “Не!”. Ръководя най-тежките ресори, които генерират приходи в общинската хазна. Сами проверете и се убедете, че аз осъществих проверката за начина, по който се стопанисват общинските жилища, и установих фрапиращи нередности. Сега имаме освободени вече 50 апартамента.
Пак аз успях да премахна билбордовете от центъра и да прокарам промени в наредбата за рекламата, дори софиянци я преписаха от нас…
Имам документи за всичко, заради което ме обвиняват, и ги показвам. Ако се търси човек, който да ме замести на поста за следващите няколко месеца, то той ще бъде политическо камикадзе.
Вярно е, че бях един от тримата кандидати на ГЕРБ за кмет на Стара Загора през 2007-а, но оттогава мина време и сега съм заявил, че няма да участвам в надпреварата.
Напускам поста си с лични мотиви, но оставам в партията и ще работя за нея с всички сили!”

Това обяви в резюме станалият скандално известен с трите взрива и палежа срещу собствеността му зам.-кмет на Стара Загора Велизар Балабанов. Стори го в местната централа на ГЕРБ, като не пропусна да се похвали, че е сред 60-те учредители на управляващата днес формация в НДК през 2006 г.

Повече от час продължи “сбогуването” на Балабанов с публичната му обществена дейност. За да му дадат морално рамо, в залата бяха общинското ръководство на партията (което впрочем Балабанов първо уведомил за намеренията си да излезе от властта и чинно изчакал да му разрешат!) и колегата му зам.-градоначалник (пак от ГЕРБ!).

Нямаше го самия кмет проф. Светлин Танчев (ако и да е избран от ГЕРБ!), нямаше ги и петимата местни народни представители от ГЕРБ – нищо, че през 2009-а точно Балабанов беше председател на предизборния щаб и правеше чудеса, само и само никому неизвестните до този момент лица да стигнат до “умовете и сърцата” на избирателите. Всъщност тогава и магарета да бяха сложили на плакатите, щяха да бъдат избрани, коментират наблюдателите на процесите.

“Няма да чуете лоша дума от мен за екипа ни! Не го чакайте! Няма да изневеря на първата след 1989 година партия, в която членувам!”, патетично възкликна “най-гърмяният” общинар от най-новата демократична история на България. И почти се вписа в прословутия стих “Не съм ни Радевски, ни Христо…”. Което извика иронични усмивки по лицата на присъстващите на “сбогуването” журналисти.

Кризисен PR, димна завеса около вътрешнопартиен пуч, обработка на общественото мнение, че “лошите” са скроили “кюляф” на “добрия”, шумотевица в стил изпращане “на заслужил отдих” или заявка за реванш? Между тези възможности се колебаят настроенията на анализаторите в Стара Загора. Които са били свидетели и на други подобни “живи картини” от сцената на домашния “политически театър”.

И където след пороища от сълзи “на признателност” и грамади от букети “в уверение, че делото ти няма да бъде забравено” са следвали батални и бавно отшумяващи вътрешнопартийни “кръвопускания”. Докато и последният издъхнал не бъде изнесен от сценичните работници. Поради липса на други мераклии за носачи.

Днес в Стара Загора, а утре и в други градове! Така вкратце резюмира случката местен зевзек и любител на сентенцията “Сик транзит глория мунди”. Но защо утре? Че то не е спирало, контрира негов опонент.

Както се казва, това са вече реплики от друг сценарий.
Дето други го пишат…

P.S.: “Работим интензивно по всички възможни версии, но на този етап няма заподозрени лица и повдигнати обвинения за взрива под автомобила на Велизар Балабанов от 22 март т.г. Срещу неизвестен извършител са и преписките по случаите с взривяването и палежа на магазина му на централния булевард “Цар Симеон Велики” от предходните две години”, лаконично коментираха разследващите органи.

Следствието не е приключено, но… забравете.
__________
(Коментарът е публикуван в днешния брой на в.”Дума”)
-

бутони за споделяне

1 коментар on “Гърмян и пален заради… принципност? – коментар”

  • Bulgar Ninja wrote on 27 април, 2011, 15:26

    “Следствието не е приключено, но… забравете.” това не го разбрах ама край


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн