Административните бюра подготвят Голямото пролетно почистване

?STZAGORA.NET
Висок интерес от страна на граждани и организации към кампанията „Голямото пролетно почистване” на Община Стара Загора отчитат във всички административни бюра на територията на града. Кампанията бе обявена на 18 март, а почистването ще бъде тази събота и неделя – 9 и 10 март. Всички кметства по райони ще дежурят и в почивните дни и ще раздават чували и ръкавици на желаещите да почистят около домовете си, в междублоковите пространства и парковете, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Всеки ден в АБ Център идват домоуправители на жилищни блокове и други граждани, които ще почистват в уикенда” – казва началникът на най-голямото „малко” кметство в Стара Загора Нина Митрева. Две младежки формации на политически партии ще се включат в първия ден (9 април – събота) в кампанията – Младежката организация на Партия „Атака” ще почиства в кв.”Три чучура-юг”, на Партия ГЕРБ – в градинката срещу Магазин Кауфланд. По традиция целият колектив на Регионален исторически музей ще почиства Античния форум на 9 април. Младежки общински съвет пък ще се включи в неделния ден – 10 април – с почистване на района около стадион „Берое”. Администрацията на Община Стара Загора ще почиства Станционната градина и Района на и около Зоопарка в Парк”Аязмото”. Туристическо дружество „Сърнена гора” ще почиства в съботния ден от 9 до 11 часа край Алековия кът в парка.

От АБ ”Изток” също информират за стабилен интерес към включване в кампанията. В последния работен ден от седмицата (петък – 8 април) колективите на Бюро по труда, Инспекция по труда и Социални грижи – Стара Загора след 16,00 ч. ще почистят района около Център за социални услуги на и ще окопаят дръвчетата в близост. От АБ „Изток” са осигурили чували и инструменти за окопаването. „Вече е извършено голямо почистване на района до Първо основно училище, около ресторант „Лешника”, около подхода към местността Баритна мина” – информира началникът на АБ”Изток” Петър Карапенев. От бюрото са съдействали изцяло при почистването на Парк „Бедечка”, което осъществиха на 22 март ученици от Търговската гимназия.

Всички училища са изявили желание да се включат в почистването в първите два дни (11 и 12 април) след пролетната ваканция. На 29 март са почиствали СОУ ”Максим Горки” и Гимназия „Христо Ботев”. „На 8 април (петък) около детските площадки и междублокови пространства ще се трудят учениците от Спортното училище в кв.”Кольо Ганчев”, съобщи началникът на Административно бюро ”Кольо Ганчев”.

Младежи от кв.”Лозенец” ще почистват в събота около сградата на Ромски културен център, граждани от квартала, организирани от общинският съветник Васил Генчев – около Детска млечна кухня, 12 ОУ, п
оследната спирка на автобус №14 в квартала.

И в кв.”Зора” има интерес към почистването – много хора и домоуправители са се обаждали, за да уточнят кога и как да получат чували и ръкавици. На територията на АБ”Запад” също ще се почиства – има обаждания на граждани и дадени заявки.
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн