Служител на Затвора в Стара Загора е задържан за вземане на подкуп

STZAGORA.NET
57-годишният П.И. – служител на Затвора – Стара Загора, е задържан при акция на сектор “Борба с организираната престъпност”, проведена вчера под ръководството на Окръжна прокуратура.

Служителят е получил 1000 лв. от лишени от свобода, за да ги предложи за условно предсрочно освобождаване. При обиск в жилището му е намерена незаконно притежавана пушка. Срещу П.И. са повдигнати две обвинения – за подкуп и незаконно притежаване на оръжие. Наложена му е мярка “задържане под стража” за срок до 72 часа. Процесуалните действия по случая продължават, съобщиха вчера от ОДМВР.

П.И. работи в Затвора от 25-26 години и отговаря за социалните дейности. Досега служителят е нямал провинения, съобщи за медията ни директорът на Затвора Иван Карушков. В момента в Старозагорския затвор лишените ат свобода са над 1050, а служителите – общо 300. Заплащането им е като това в системата на МВР.

Това е първият инцидент в Старозагорския затвор през последните 10 години, каза още Иван Карушков.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн