Готвят закриване на полицeйската школа в Казанлък

STZAGORA.NET

Служителите търсят съдействие от местната власт

В тревожно писмо до Общинския съвет служителите на Центъра за специализирана полицейска подготовка в Казанлък сигнализират за предстоящо закриване на Центъра.

Според работещи в Полицейската школа са обсъждани възможностите Варна и Пазарджик да поемат планираните за Казанлък курсове след 1 април т.г. и решението щяло да бъде взето тази седмица. В писмото се настоява за подкрепа и съдействие за запазване на Центъра като структура на МВР на територията на община Казанлък.

Според авторите на писмото закриването на школата вероятно би довело до икономии, но несъпоставими с това, което би загубило Министерството на вътрешните работи – преподаватели с опит и потенциал, база в добро материално състояние и база с добро географско положение. Щатът на Центъра вече бе намален при последното оптимизиране в структурата на Академията на МВР.

От пресцентъра на ОДМВР заявиха, че на този етап не разполагат с такава информация.

Казанлъшката полицейска школа е създадена преди близо четири десетилетия и досега е произвела поколения служители на МВР.

Деляна БОБЕВА
-vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн