Лекар от МБАЛ “Киркович” оперира простреляния охранител

STZAGORA.NET
Старозагорският лекар д-р Владимир Чакъров беше повикан да оперира простреляния охранител Станчо Станчев в Сливен като национален гръден хирург. Той е шеф на “Гръдна хирургия” в МБАЛ “Проф.д-р Ст. Киркович” и има три специалности – Гръдна хирургия, Коремна хирургия и Онкология. 49-годишният старозагорец е завършил в родния си град и има 18-годишна практика на хирург. Това съобщи пред наш репортер изп.директор на най-голямото здравно заведение в Старозагорска област д-р Николай Колев.

“Не съм герой, имал съм и по-тежки операции от тази в Сливен. Героите са колегите от МБАЛ “Д-р Иван Селимски”, които извършиха в крайно екстремни условия коремната операция на простреляния охранител. Той бе на операционната маса с 3,5-4

Д-р Владимир Чакъров. Снимка ТВ “Стара Загора”.

литра кръвозагуба, която се преливаше в момента на интервенцията. Оттам бе и анестезиологичният екип. След като преодоляха коремните травми, премахнаха далака и затвориха коремната кухина на пациента, след повече от два часа аз с екип от сливенската болница се заехме с гръдната хирургия”, разказа д-р Чакъров.

Общо двете операции на пациента са били с продължителност над 5 часа, но той не е бил в изкуствена кома. Д-р Чакъров разкрива, че е било доста тежко, въпреки че Станчо Станчев бил як и здрав българин, около 100-килограмов, но пораженията на куршума били огромни. Прострелната рана на единствения пострадал в над 20-часовата драма с похитените в сливенската банка е в лявото му рамо. Куршумът “обикаля” коремната област и излиза от дясното рамо, което е спасило служителя.

В момента Станчев е настанен в реанимация. И въпреки че не е на командно дишане, 12 са критичните дни, които трябва да изминат, за да бъдат лекарите сигурни за живота му.

Йорданка ДЖОНДЖОРОВА
-

Похитителят на сливенската банка искал с обира да избие фалит

За първи път в новата история на България похитител държа 8 заложници в сливенския клон на “Инвестбанк” и след 21 часа сам се предаде. Преди това пускаше поединично държаните в плен служителки на банковия офис. Завчера в 20 часа след безразборна стрелба бе ранен охранителят Станчо Станчев.

Похитителят Стефан Петров е на 27 години и живее в Нова Загора. Работи в охранителна фирма и на 23 март не се явил на работа. Ден по-рано е бил на изпит за шофьорска книжка, но бил скъсан.

“Момчето работи в охранителна фирма СОТ и е от близкото до Нова Загора село Кортен. Там живее в семейната си къща, където е сам, след като родителите му са починали. Не е израсъл по домове за сираци. Според съседи е бил спокойно момче”, разкри източник на “Старозагорски новини” вчера.

Според градските слухове в Нова Загора Стефан имал собствен бизнес, който обаче не потръгнал. Момчето буквално се набутало с много пари и след фалита решило да избие дълговете си чрез банковия обир.

Ани МИЛЕВА
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн