Прочут йога-учител ще изнесе уроци в събота и неделя в Стара Загора

STZAGORA.NET

В събота и неделя (26 и 27 март) на старозагорския йога-център “Шакти” ще гостува едно от най-емблематичните у нас имена в света на йога – Христо Илиев. Той ще проведе занимания за начинаещи и напреднали в съботния ден на 26 март, а от 14,00 ч. в чайната на центъра на ет.3 в Дом на строителя започва срещата му с всички, които искат да узнаят повече за него, за уникалната му система, за книгата му „Затворът”.

В неделя, 27 март от 9,30 ч. от сборен пункт пред шадраван „Жабките” в подножието на Парк „Аязмото” се тръгва в посока площадките за бадминтон, където в близост Христо Илиев ще покаже асани от своята уникална система „въздушна йога”.

Христо Илиев Митев е български художник, скулптор и йога учител. Роден е на 27 май 1951 г. Живее и преподава в Добрич. От 1976 г. до 1981 г. учи скулптура под ръководството на скулптора Христо Боев. Започва да се занимава с йога 17-годишен, за да се избави от ревматизма. Той приема йога като лично преживяване на цялата същност. В книгата си “Затворът” говори за затвора на ума, в който живеем и за цялостната си визия. Може да прочетете части от книгата от собствения сайт на Христо Илиев в Интернет http://hristo-yoga.com/zatvorat.

Йога-клуб „Шакти” е създаден през 2007 година, а впоследствие е регистриран като сдружение с нестопанска цел. Целта му е разпространение на древните познания по йога за подобряване на физическото, психическото и духовното здраве на всички възрастови групи. Сдружението поставя своята дейност на широка обществена основа, като организира и насърчава заниманията по йога. Занятията се водят от инструктор по йога със свидетелство за професионална квалификация от НСА “Васил Левски” София. Към центъра, който се намира на ет.3 в Дома на строителя – Стара Загора, има новооткрита чайна и различни занимания.

През миналата година в центъра проведе изключително интересни практики йога-учителят Пракаш, който живее и работи в столицата.

Всички, които желаят да участват или да получат повече информация за гостуването на Христо Илиев, могат да потърсят Труфка Иванова – ръководител на Йога-център «Шакти» – Стара Загора, на телефон 0888 403 770.

Йога-център „Шакти” – Стара Загора

-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн