Бойко Борисов ще открие нов Европейски информационен офис на евродепутата Илиана Иванова във Велико Търново

STZAGORA.NET

Илиана Иванова

На 18 март, петък, от 17.00 часа в сградата на Младежкия дом във Велико Търново (ул. Христо Ботев 15 А, ет.3) ще бъде открит новият Европейски информационен офис на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Илиана Иванова.

Специално за откриването на офиса ще дойдат министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, както и министърът по европейски въпроси Томислав Дончев. Ще присъстват и областните управители на Велико Търново, Стара Загора и Габрово, депутати от 41-то НС, както и представители на местната власт. Тържествен водосвет и освещаване на офиса ще отслужи великотърновският владика дядо Григорий. Гостите ще бъдат поздравени с “Ода на радостта” в изпълнение на цигулка на третокласника Йоан-Александър Цанев.

Това е вторият информационен офис на Илиана Иванова. Първият е в Стара Загора и работи успешно вече близо две години. През месец април предстои откриването и на трети неин офис в Кюстендил. Тези центрове имат за цел да информират гражданите, да провеждат кампании за функциите и основните институции на ЕС, да разпространяват информация и материали, за да запознават жителите на града с правата и отговорностите им като граждани на ЕС. Чрез информационните офиси се организират кръгли маси и дискусионни форуми. В офиса на Илиана Иванова гражданите ще научават повече за нейната работата и тази на колегите й представители в ЕП, ще могат да задават въпросите си към тях и да правят предложения за промени в европейските регламенти и директиви.

Последните инициативи на Илиана Иванова са насочени към младежта и правата на потребителите. Тече поредица от срещи със студенти за проекти, свързани с година на доброволчеството.

Първата инициатива под патронажа на Илиана Иванова във Велико Търново ще се състои в навечерието на празника на града. На 21 март от 18.30 часа заедно с музикалната школа на Младежкия дом там ще се проведе “Вечер на талантите”. Пет от най-добре представилите се деца ще заминат на посещение в Брюксел по покана на Илиана Иванова.

Подробна информация за цялата дейност на Илиана Иванова можете да откриете на нейния сайт http://ilianaivanova.eu.
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн