Започна изплащането на средствата за директни плащания за кампания 2010 г.

STZAGORA.NET

Министър-председателят Бойко Борисов даде днес символично старт на изплащане на средствата по кампанията за директни плащания на площ 2010 в Министерството на земеделието и храните, съобщиха оттам. На церемонията присъства министър Мирослав Найденов, политическият кабинет на министерството и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Светослав Симеонов.

Средствата за кампания 2010 г. са в размер на 1,018 млрд. лв. От тях 83 млн. лв. вече са изплатени на животновъдите, припомни министър Найденов. Министърът посочи, че е изпълнил обещанието си към земеделските производители и изплащането на средствата стартира един ден по-рано от крайния срок – 15 март. „Продължаваме в този ритъм и дух”, посочи премиерът и поздрави министър Найденов и екипа му за свършената работа.

Министърът информира, че някои от земеделските производители не са си платили задълженията към държавата, затова ще им бъдат преведени първо само европейските средства, за да могат да си погасят задълженията към НАП и след това ще получат и средствата си за националните доплащания. „Ще направим за първи път разделяне на средствата, всички ще получат 100% европейски средства, за да може с тях да платят задълженията си към НАП и след това да получат остатъка – националните доплащания. Има екип на ДФЗ в НАП, който работи, за да може всички 91 000 бенефициенти да получат парите си. Това се прави само в България.”, информира министър Найденов.
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн