И товарните превозвачи протестираха


След като вчера през Стара Загора дефилираха и протестираха срещу високите цени на горивата собствениците на леки коли, днес същото направиха и товарните превозвачи. Но не постигнаха мащабите на вчерашния протест.

Собственици на малки фирми за товарни превози, с по 2-3 камиона най-много, започнаха да се събират след 9 часа на паркинг недалеч от бензиностанцията на “Зара газ”, която е малко преди кв.”Кольо Ганчев”.

Час по-късно се бяха събрали не повече от  15 тира. “Насила никого не можем да докараме. В Стара Загора има поне 200 товарни камиона, обадил съм се на всички фирми”, обясни Станимир Халков, който се беше заел да организира колегите си.  “Всеки се скатава, затуй държавата ни е на тоя хал”, коментира мъж, представил се като Смаил от “Шугър комерс”.

Към 10:30 ч. колоната потегли бавно с надути клаксони, ескортирана от полицейски коли, по маршрут бул.”Патриарх Евтимий”, бул. “Славянски” и бул. “Никола Петков”. На водещия тир се развяваше звездният флаг на Европейския съюз. На всички кръстовища патрули спираха движението, за да се даде път на колоната от камиони.

Първите тирове спряха да зареждат на бензиностанцията на “Лукойл” до ДЗУ.

Наколко от тировете спряха да зареждат за дребни суми на бензиностанцията на “Лукойл” след ДЗУ, другите продължиха към края на града.

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн