ВМРО готви протест срещу поскъпването на тока и водата

STZAGORA.NET
Два автобуса с членове и симпатизанти на ВМРО-Българско национално движение от област Стара Загора ще заминат в неделя за столицата, където ще участват в националния протест срещу поскъпването на тока и водата и спекулативното повишаване на цени на стоки в последните седмици.

“Извършените и планираните в бъдеще повишения на цените на монополистите на електроенергия и вода, поскъпването на стоки от първа необходимост за пореден път показват, че управляващите не могат да овладеят контрола върху жизненоважни за оцеляването на българите сектори”, коментира пред “Старозагорски новини” членът на централното ръководство на партията на воeводите Кристиян Петков.

Кристиян Петков

Според него Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) се е превърнала в инструмент на монопола за рекет върху беззащитния потребител, а докато българските граждани все повече обедняват, политическият ни елит се занимавал със скандали по висшите ешелони на властта. Петков обаче изрази мнение, че е проява на отявлен цинизъм хора от бившата “тройна коалиция” да говорят за социална справедливост.

В специална декларация ръководството на ВМРО – БНД подчертава, че като патриотична организация, смята за свое задължение да даде на обществото реална алтернатива и именно затова се обявява против спекулативното повишаване на цени и стоки и кани всички, които са потърпевши от това, да се включат в неделния протест. Той ще започне в 12.00 часа пред храм-паметника “Св. Александър Невски” в София. От там протестиращите ще преминат покрай сградата на ДКЕВР и ще достигнат в пространството между Министерския съвет и Президентството.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн