Хоспитализираха 35 деца с вирусна пневмония

STZAGORA.NET

Петима души от областта са починали от тежката диагноза

МБАЛ „Киркович“

Трийсет и пет деца са хоспитализирани в общинската болница в Чирпан, информира шефът на здравното заведение д-р Неделчо Тотев.

“Ситуацията е тежка, защото нямаме нито лев преведен за януари и февруари от Касата. Децата са от двете общини Чирпан и Братя Даскалови, след усложнения от остри респираторни заболявания. Добре е, че обявиха от РЗИ грипна епидемия, защото ни се облекчава работата и се спират контактите”, поясни пред медията ни д-р Тотев.

Болните с вирусна пневмония са препълнили и отделението на д-р Бистра Стефанова в най-голямата болница в областта МБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович”. “Старозагорски новини” информира за това още в средата на февруари. От началото на първата грипна епидемия до сега петима пациенти са починали след тежката диагноза, потвърди изпълнителният директорът на МБАЛ “Киркович” д-р Николай Колев.

“За жалост това са все млади хора в активна възраст”, коментира той.
Възпалението на белия дроб е сред най-честите усложнения по време на грипни епидемии. Освен свинския грип, в страната се разпространява и вирусният щам от тип В, който покосява предимно млади хора. Инфектирането става по въздушно-капков път и е нужно сега в условията на обявената втора грипна епидемия хората да бъдат внимателни в контактите си и да спазват противоепидемичните мерки, съветват медици.

Дани МИЛЕВА
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн