Самозван доктор “лекувал” пациенти, прибирал потребителската им такса

STZAGORA.NET
Измамник се правел дълго време на лекар в ромския квартал “Лозенец” на Стара Загора, съобщиха от полицията.

39-годишният Евгени Коцев от Стара Загора се е представял за медицински специалист. Той наел квартира в квартала, която е обзавел като медицински кабинет с необходимото за целта оборудване, в това число и ЕКГ-апаратура за кардиограми. В кабинета си той приемал граждани, на които взимал потребителска такса. В продължителен период от време “доктор” Коцев е извършвал медицински прегледи, манипулации и дори – визити по домовете на стотици “пациенти”, без да притежава необходимата правоспособност и квалификация. Изписвал е лекарства, изготвял е медицински документи – направления, болнични листове, рецепти.

С постановление на Районна прокуратура Коцев, който вече е осъждан за подобна дейност, е задържан за срок до 72 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 324, ал.3 от НК. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

Полицията е стигнала до измамника, след като на 28.02.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че в залата за реанимация в ЦСМП е постъпил 77-годишен мъж в тежко състояние. Синът на болния е заявил, че баща му е бил лекуван от лекар с кабинет в квартал “Лозенец”.

-vvv

share button

2 коментари on “Самозван доктор “лекувал” пациенти, прибирал потребителската им такса”

  • манго wrote on 2 март, 2011, 17:13

    Смех. :)

  • Господинка Танчева wrote on 3 март, 2011, 12:53

    Считам, че действията на всеки човек трябва да се коментират след изслушване на мотивите за тях. Този човек не го познавам и нищо не знам за него, но той сигурно е искал да помогне на ромите, а не да ги унищожи. В заключение искам да кажа, че законите във всяка страна трябва да се спазват.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн